http://www.psx-sense.nl/images/file/img_547c4a8540599.jpg

Of de ene console beter is dan de andere is vaak een bijzaak, uiteindelijk is het toch vaak de prijs die doorslaggevend is in hoeveel er verkocht worden. Zo meldt VGChartz dat de Xbox One een enorme stijging wist te boeking in verkoopaantallen tijdens Black Friday. Microsoft probeerde het feestdagen seizoen te overwinnen met een tijdelijke prijsverlaging van de Xbox One en zo te zien heeft dit gewerkt. Zo was de Xbox One verantwoordelijk voor meer dan de helft van alle console verkopen op Black Friday.

53 procent van de verkopen was voor Microsoft met de Xbox One gevolgd door de PS4 met 31 procent van de verkopen. De Xbox One was zelfs in menig winkel uitverkocht op Black Friday terwijl de PS4 bij menig winkel nog op voorraad bleek te zijn. De WiiU daarentegen is de grootste verliezer, met slechts 6 procent van alle console sales op Black Friday.

Precieze cijfers van Black Friday moeten nog vrijgegeven worden door Sony en Microsoft, maar het lijkt erop dat deze Black Friday door Microsoft ‘gewonnen’ is. De Xbox One bundel met Assassin’s Creed: Unity kostte bijvoorbeeld $329, terwijl de PS4 als bundel vaak wegging voor minimaal $370.