Assassin’s Creed: Rogue en Unity zijn nog maar net uit en het volgende deel is alweer gelekt. Kotaku had de scoop met dit nieuws waarbij gelijk de nodige details bekend zijn geworden evenals dat de eerste beelden zijn verschenen. Assassin’s Creed: Victory is al enkele jaren in ontwikkeling bij Ubisoft Quebec en zal verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Dit zal de enige Assassin’s Creed voor volgend jaar zijn, wat betekent dat Ubisoft de PlayStation 3 en Xbox 360 achter zich zal laten.

Kotaku heeft een zeven minuten durende video van de game gezien en op basis daarvan zeggen ze dat het er verrassend goed uitzag en dat het eventueel door kon gaan voor een E3 presentatie. De content die aan hun getoond werd draaide op de Anvil engine en was dus niet pre-rendered. In de video was een personage (waarschijnlijk de hoofdpersoon) te zien die een toren opklom en daarna over heel Londen kon kijken.

Vervolgens werd de stad kort getoond doordat de camera van steeg naar steeg vloog en diverse zijmissies liet zien, zoals gokken in een pub, straatracen met rijtuigen en meer. Vervolgens kwam het hoofdpersonage weer in beeld die over de straat liep op weg naar een paard en wagen, waar deze een opdracht accepteerde van een mysterieus gemaskerde vrouw. Het doel was om een man genaamd Roderick Bulmer te doden, welke verantwoordelijk is voor het verhandelen van jonge meisjes aan de tempeliers. De vrouw zei bij het overhandigen van de opdracht het volgende; “The templars must receive our message. You must send it in blood.”

Tot zover de eerste details. Ubisoft heeft inmiddels gereageerd met het onderstaande bericht waarin ze het bestaan van Assassin’s Creed: Victory bevestigen. Daaronder de eerste screenshots.

“It is always unfortunate when internal assets, not intended for public consumption, are leaked. And, while we certainly welcome anticipation for all of our upcoming titles, we’re disappointed for our fans, and our development team, that this conceptual asset is now public. The team in our Quebec studio has been hard at work on the particular game in question for the past few years, and we’re excited to officially unveil what the studio has been working on at a later date. In the meantime, our number one priority is enhancing the experience of Assassin’s Creed Unity for players.”