De PlayStation bestaat 20 jaar en omwille van die reden heeft Sony een speciale PlayStation 4 aangekondigd. Deze editie zal in een oplage van 12.300 exemplaren verschijnen en verkrijgbaar zijn bij geselecteerde retailers. Op dit moment is deze PlayStation 4 editie enkel aangekondigd voor Noord-Amerika, maar in de bovenstaande video geeft Shid Shuman (PS Blog) aan dat het om een wereldwijde oplage van 12.300 consoles gaat.

Hetgeen deze editie speciaal maakt krijg je uitgebreid te horen in de bovenstaande video, maar wat je wellicht al is opgevallen, is de kleur. Deze PlayStation 4 heeft namelijk dezelfde kleuren als de oorspronkelijke PlayStation.

Meer details om deze editie te bemachtigen zullen aanstaande zaterdag avond om 19.00 uur ’s avonds bekendgemaakt worden. Sony zal dan een persconferentie geven voorafgaand aan de PlayStation Experience. Uiteraard houden we je op de hoogte.

Update: Sony heeft inmiddels ook een bericht aangaande deze PlayStation 4 op het Europese PlayStation Blog geplaatst en daar halen we meer details uit. Zo zal deze PlayStation 4 €499.- gaan kosten en niet via retailkanelen in Europa verkrijgbaar zijn. Sony zal binnenkort bekendmaken hoe je deze console kunt bemachtigen. Leuk detail, de oplage van 12.300 slaat op de oorspronkelijke (Japanse) releasedatum van de originele PlayStation (03-12-1994).