Als er één game is waar menig (actie-RPG) gamer reikhalzend naar uitkijkt is het wel Kingdom Hearts III. Het is inmiddels alweer acht jaar geleden dat Kingdom Hearts II is uitgekomen en sindsdien heeft Disney een flinke groei doorgemaakt, met onder andere de aankoop van de Marvel Studios en de rechten van Star Wars. Hoe onwijs gaaf zal het dan niet zijn om met Tony Stark als Iron Man en Sora een gevecht aan te gaan met Darth Vader en Sephiroth? Of Spider-Man die een ritje maakt op Dumbo, terwijl Yoda en Goofy een keyblade hanteren.

Dit hoeft geen onmogelijke fantasie te zijn, als we één van de producers, Tai Yasue moeten geloven. Hij zegt onder andere: “Ik kan niet specifiek zijn, maar er zijn een hoop nieuwe Disney-dingen. We kijken naar heel Disney, ook de nieuwe toevoegingen, aangezien deze veel kunnen bieden. We overwegen alles, niets is ‘off limits’. Er zijn zo veel prachtige concepten en daar zijn we erg blij mee. Tegelijkertijd is het ook moeilijk om keuzes te maken uit de enorme catalogus die Disney te bieden heeft.”

Helaas heeft hij niets losgelaten over een releasedatum van de game, dus daar moeten we nog geduld voor hebben. Welke personages zien jullie graag in de nieuwe Kingdom Hearts III? Laat je reactie hieronder achter.