Even terug brachten we je een developer video over Rainbow Six: Siege, genaamd: Behind the Wall. Daarin kreeg je mee dat het team wat aan de game werkt vooral fans bij de ontwikkeling wil betrekken via een blog wat men opgestart heeft. Nu hebben we hier een tweede video voor je die je wederom een kijkje geeft achter de schermen bij de ontwikkeling van deze shooter.

Ditmaal wordt de presentatie verzorgt door community developer Chase Straight en wordt er meer ingegaan op de besturing en op het coversysteem. Zo zal de speler, wat voor actie hij of zij ook uitvoert, te allen tijde controle kunnen houden over de besturing. Een goed voorbeeld daarvan is dat wanneer je bijvoorbeeld aan een touw bungelt en er om de hoek vijanden staan, je altijd je wapen kan herladen of ermee kan mikken.

Wat het coversysteem betreft, heeft men ervoor gekozen om de speler zodanig vrij te laten dat je achter vrijwel ieder object kan schuilen en er ook voorbij kan leunen. Wederom interessant om te kijken en het blijft een leuke manier om fans betrokken te houden bij de ontwikkeling.