Special Logitech Driving Force GT Wheel – Het jaar van Gran Turismo 5 is aangebroken en als je dan al voor de ultieme race-ervaring gaat leg je natuurlijk ook eventjes wat geld opzij voor een stuurtje. Nou is lang niet iedereen een racefanaat die eventjes een immens bedrag wil betalen voor een G25- of een G27-stuurtje. Daar heeft Logitech de perfecte oplossing voor, met als naam de Logitech Driving Force GT. Wat wij van dit stuurtje vinden lees je in onze review.

Het stuurtje

De doos van het wiel doet al vermoeden dat we hier niet met een afgeraffeld product te maken hebben, maar met een stuur van kwaliteit. Wanneer je de doos uitpakt wordt dit alleen maar bevestigd. Naast de standaard voedingskabel en wat verbindingskabels zit er in de doos een stuur en een setje pedalen. Het stuur heeft achterop een redelijk grote bak wat voor de force feedback zorgt en ernaast een sequentiële schakelpook. De afwerking van het product ziet er erg netjes uit, je hebt niet het gevoel dat je te maken hebt met een plastic wieltje, maar je hebt echt iets in je handen. Dit geld echter niet compleet voor het schakelpookje, wat ietwat meer plastic oogt en aanvoelt.

De knoppen

Het stuur bevat de standaard rits aan knoppen die ook op een normale controller te vinden zijn, en enkele knoppen om wat instellingen van je auto tijdens een rit aan te passen. Achterop het stuur bevinden zich twee schakelflippers, echter zijn deze ietwat aan de kleine kant en zijn ze soms moeilijk te bereiken met je vingers als je druk aan het sturen bent. Gelukkig is er op dat moment nog de schakelpook. Dit is een beetje een manier die je moet leren en wat je liever zelf heb: of schakelen met de flippers en gedeeltelijk met de pook, of alleen met de pook. De laatste manier vonden we eerlijk gezegd iets handiger, het voelt bovendien ook net iets realistischer aan dan met een setje flippers.

De ultieme test

Nadat alles is aangesloten is het tijd om het stuur te gebruiken waar het vooral voor gemaakt is en dat is het spelen van Gran Turismo 5 Prologue op dit moment en dan komt de ware kracht van het stuurtje naar boven. Het stuurt echt uitermate realistisch en je vraagt je meteen af waarom je ooit een controller hebt gebruikt in een racegame. Van de hobbels in de weg, tot het slippen van de weg af, het voelt gewoon zoveel beter. Eén nadeel is er echter wel, het stuur maakt door het gebruik van de zware force feedback nogal wel een redelijk geluid tijdens het sturen. Soms kan dit enigszins irriteren, de andere keer zit je weer zo diep in je race dat je het niet echt opmerkt.

Conclusie

De Logitech Driving Force GT is zijn geld meer dan waard en voor de wat serieuzere racers onder ons een geweldig product. Op het plastic ogende pookje en het soms wat irritante geluid na is het een perfect stuurtje. De Logitech Driving Force GT Wheel is zeker aan te raden voor de gamers die een perfect stuurtje willen hebben.