In juni verscheen The Elder Scrolls Online al voor de PC, maar voor de consoles werd de game helaas uitgesteld. Sindsdien is het zeer rustig omtrent de game, maar als we de game director, Matt Firor, mogen geloven krijgen we begin volgend jaar meer details.

Firor zegt dat ze nog steeds werken aan de consoleversie en dat deze leuk is om te spelen, maar nog wel wat werk nodig heeft voordat er een releasedatum genoemd kan worden. Ze willen er ook zeker van zijn dat twee van hun belangrijkste systemen (het Justice en Champion systeem) bij de lancering aanwezig zijn.

“As I’ve mentioned, we have been (and will continue to be) steadily working on the Xbox One and PlayStation 4 versions of ESO. They are playable and fun right now, but there’s still some work to do before we can set an official launch date. First and foremost, we want to make sure that two of our most important systems still in development – the Justice and Champion Systems – are included in the console release.”

Beide systemen moeten voor een berg aan content zorgen en men weet dat veel spelers hier naar uitkijken vanwege de nieuwe mogelijkheden qua gameplay. Verder gaf Firor aan dat de game geen simpele port is van de PC versie, maar dat deze van de grond af aan opgebouwd is voor de PS4 en Xbox One. Denk dan aan de user interface, de besturing en de gameplay.