De Super Stardust serie gaat al een behoorlijk aantal jaar mee. Het laatste deel in de franchise, Super Stardust Delta, kwam in 2012 uit op de PlayStation Vita. Dit betekent dat op zowel de PlayStation 3, PSP als de PS Vita een Super Stardust game is verschenen en dus kan de PlayStation 4 natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje.

Via het PlayStation Blog is Super Stardust Ultra aangekondigd voor de nieuwste console van Sony. Waar de eerdere delen uit de serie werden ontwikkeld door Housemarque, mede bekend van Resogun, wordt het stokje nu overgedragen aan twee andere studio’s: XDEV en D3T.

De game brengt natuurlijk de traditionele Super Stardust ervaring die we gewend zijn. Je bent een piloot die verschillende planeten in de ruimte moet zien te beschermen tegen steeds moeilijkere tegenstanders. Dit nieuwe deel brengt onder andere nieuwe features en gameplay, meer variatie en natuurlijk ook betere graphics. De game bevat tevens split-screen en coöp modi.

Super Stardust Ultra moet begin 2015 in de PlayStation Store verschijnen voor de PlayStation 4. Een exacte releasedatum werd helaas nog niet gegeven, maar meer informatie zal snel volgen.