Vervelend nieuws zo aan het begin van de avond. The Witcher 3: Wild Hunt is namelijk uitgesteld naar mei 2015. Dit laat ontwikkelaar CD Projekt RED weten in een open brief naar de fans van de game/franchise. De RPG zou eigenlijk in februari verschijnen, maar de releasedatum is nu verplaatst naar 19 mei. Dit is dus een uitstel van maar liefst twaalf weken.

In de brief laat de ontwikkelaar weten dat The Witcher 3: Wild Hunt een groot en ambitieus project is. Nu het einde van de ontwikkeling nadert, wordt er echter duidelijk dat er nog veel details verbeterd moeten worden. CD Projekt RED benadrukt dat het van groot belang is om een goede game af te leveren, met zo weinig mogelijk bugs en andere vervelende problemen. Daarom heeft de studio de lastige beslissing genomen om de game uit te stellen. Hiervoor biedt het personeel excuses aan, samen met de belofte dat de game één van de beste RPG’s ooit zal worden.

Dit is al de tweede keer dat The Witcher 3: Wild Hunt wordt uitgesteld. Oorspronkelijk zou de game nog dit jaar in de winkels komen te liggen, maar ook dit doel werd niet gehaald. De game zal verschijnen op de PlayStation 4, Xbox One en PC.