http://www.psx-sense.nl/images/file/img_54885fdb6460b.jpg

GTA V uitgever Take Two Interactive is niet echt onder de indruk van enkele boycots in onder andere Australië. Hier werd de game uit de schappen gehaald, omdat het niet eerlijk zou zijn tegenover vrouwen dat zij ook mishandeld kunnen worden in de game. Tijdens de BMO Capital Markets 2014 was er een Technologie & Digital Media conferentie waarin Karl Slatoff, president van Take Two, enkele uitingen heeft gedaan over de boycot.

Hij vertelt dat Take Two Interactive’s zaken hier geen last van hebben gehad. Het maakt voor hun dan ook niet uit dat enkele zaken de game nu boycotten. Australië is een relatief kleine markt voor het bedrijf en als je het dan ook nog over twee retailers hebt, is men al helemaal niet onder de indruk. Daarnaast is er nog digitale verkoop en zijn er andere retailers, dus mensen die de game wel willen spelen kunnen deze moeiteloos ergens anders in het land aanschaffen.

Wat betreft aanstootgevende content in de game was de man vrij kort. Als iets aanstootgevend voor je is dan koop je het niet en dat is prima, maar een retailer boycot gaat wel wat ver, want hiermee beïnvloed je ook mensen die het niet aanstootgevend vinden. Als deze mensen die er tegen zijn dan ook teveel invloed hadden gehad, konden 34 miljoen mensen die de game wel gekocht hebben, niet van de game genieten en dat gaat tegen de vrije maatschappij in.

“Our business is going to be completely unaffected by this; it doesn’t make a difference to us,”

“Australia is relatively small for us, and two retailers are relatively small in the context of Australia. There are other places for folks to buy Grand Theft Auto in Australia.”

“It’s one thing for someone to not want to buy a piece of content, which is completely understandable. And that’s really the solution. If you don’t like it and it’s offensive to you, then you don’t buy it,”

“But for a person or a group of people to try to make that decision for millions of people… We have 34 million people who bought Grand Theft Auto, and if these folks had their way, none of those people would be able to buy Grand Theft Auto. And that really just flies in the face of everything that free society is based on.”