Tetris, het simpele doch verslavende spelletje waar de afgelopen 30 jaar talloze mensen als een blok voor zijn gevallen, is toe aan een nieuw hoofdstuk. In de eerste maand van dit jaar maakte Ubisoft bekend de nieuwste generatie consoles te voorzien van een ultieme versie en nu is het bijna zover. Volgende week woensdag zal Tetris Ultimate te downloaden zijn op de PlayStation 4.

Het spel zal met maximaal 4 mensen te spelen zijn en bevat 6 speelmodi:

  • Marathon – De ‘ouderwetse’ variant; speel tot level 15 en scoor zoveel mogelijk punten.
  • Endless – De naam zegt het al, de blokken blijven vallen tot je levensbalk leeg is.
  • Ultra – Scoor zoveel mogelijk punten in drie minuten in een race tegen de klok.
  • Sprint – Speel zo snel mogelijk 40 lijnen weg.
  • Battle – Speel je tegenstanders weg in een head-to-head strijd.
  • Battle Ultimate – Vergelijkbaar met de Battle-mode maar nu met power-ups. Laat het speelveld van je tegenstander naar links opschuiven na een zet, laat het blokjes regenen met de power-up ‘Let it Rain’ of laat een aantal lijnen verdwijnen met ‘Buzz Saw’. Deze laatste is uiteraard voornamelijk handig als je in de problemen komt.

Een leuke feature is dat je de in-game herhalingen van je vrienden kan terugkijken om te zien of je er nog wat van op kan steken. Tetris Ultimate zal jouw manier van spelen zelfs opslaan, zodat je vrienden het tegen je op kunnen nemen als je helemaal niet aan het spelen bent.

Een vrij uitgebreide versie van het decennia-oude spel dus, welke hopelijk voor een zacht prijsje te scoren zal zijn op het PlayStation Network. Zoals gezegd vanaf volgende week woensdag 17 december. Of er ook een Vita-versie zal verschijnen, waar geruchten over de ronde deden, is vooralsnog niet bekend.