Vorige week werd het twintigjarige bestaan van PlayStation gevierd en omwille van die reden heeft Sony 12.300 PlayStation 4’s geproduceerd met een retro uiterlijk. Deze speciale PlayStation 4 is enkel te bemachtigen via speciale acties wereldwijd, zo ook in Nederland.

Voor Nederland zijn er 110 exemplaren beschikbaar en die kan je enkel bemachtigen via een speciale actie, waarbij je jacht op deze PlayStation 4 moet maken. In het weekend van 20 en 21 december zullen verschillende steden het speelterrein vormen voor deze jacht.

  • Zaterdag 20 december: Amsterdam, Den Haag, Groningen, Enschede en Maastricht.
  • Zondag 21 december: Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Nijmegen.

In elke stad zijn deze speciale PlayStation 4’s verborgen en als jij hem aan de hand van clues weet te vinden, dan mag je hem hebben. De actie start beide dagen om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur of wanneer alle PlayStation 4’s zijn gevonden.

Om mee te kunnen doen moet je je als eerste inschrijven op deze website. Nadien zul je natuurlijk naar de stad van keuze moeten reizen en via de mobiele site van playstationhunt.nl krijg je hints waar de ‘hot zone’ zich bevindt. In deze hot zone zal een PlayStation vertegenwoordiger aanwezig zijn aan wie je een speciale code moet geven. Deze code verschijnt op het scherm van je telefoon zodra je de hot zone gevonden hebt’.

Als jij deze code aan de PlayStation vertegenwoordiger laat zien zul jij de prijs ‘unlocken’ en een speciale PlayStation 4 rijker zijn. Klinkt niet echt al te moeilijk, toch? Enige voorwaarde is wel dat je je gedurende de hunt je verkleed als een PlayStation personage.

Belgie: Sony stuurde ons deze informatie per persbericht toe waarin enkel Nederland wordt genoemd. Het is niet bekend of er een dergelijke actie ook voor België zal volgen. Als we hier iets over vernemen laten we het weten.