http://youtu.be/cY2Z8gKYycI
Vorige week werd Street Fighter V officieel aangekondigd voor de PlayStation 4 en de PC. De game zal niet naar andere consoles komen en dit zorgde toch voor veel discussie. De aankondiging ging gepaard met een trailer en het nieuws dat de game Cross-platform play zal ondersteunen. Dit betekent dat spelers op de PlayStation 4 tegen PC spelers kunnen spelen.

In de trailer waren al enkele gameplay fragmenten te zien, maar de video hierboven is de eerste echte gameplay demo van Street Fighter V. Je ziet een match tussen Ryu en Chun-Li en de demo wordt gespeeld op de PlayStation 4. Het ziet er allemaal erg indrukwekkend uit en het lijkt erop dat fans van de serie iets hebben om erg naar uit te kijken.

Ook is er nog een klein beetje informatie vrijgegeven. Yoshinori Ono van Capcom benadrukte dat Street Fighter V geen free-to-play titel wordt, maar gewoon een volwaardige game die in de winkels komt te liggen. Daarnaast heeft winkelketen Amazon de game in het assortiment opgenomen met een opvallende, voorlopige releasedatum van 2016. Dit terwijl veel mensen er vanuit gingen dat de game volgend jaar uit zou komen.