Ontwikkelaar Grip Games is bekend vanwege diens kleinere, downloadbare games, waarvan Tower of Guns hun nieuwste project is. Dit hebben wij op de site van de ontwikkelaar kunnen lezen.

De game lijkt vooral een ode te vormen aan het oude shootergenre. De ontwikkelaar noemt het zelf ‘een pure First Person Shooter’ ervaring. De game bevat meer dan 20 verschillende wapens en een ontelbaar aantal mogelijkheden om jouw schietijzers te upgraden. Ook bevat de game een hoop geheime ruimtes die je volledig kan uitpluizen en aan het einde van elk level moet je het opnemen tegen een gigantische eindbaas.

Elke keer als je het loodje legt, zal je opnieuw moeten beginnen, maar dan wel met betere wapens om hopelijk die ene golf met vijanden wel te kunnen verslaan. Overigens zijn de levels en de vijanden wel ‘randomly generated’, wat er voor zorgt dat wanneer je opnieuw moet beginnen de vijand elke keer vanuit een andere hoek komt. Verwacht geen uitgebreide verhaallijn, de opzet is simpel: jij bent de goede, zij zijn de slechte en als je het einde bereikt dan win je.

Deze game moet in het tweede kwartaal van 2015 verschijnen op de PlayStation 3 en PlayStation 4.