Maandelijks krijg je zes nieuwe games via de Instant Game Collection van PlayStation Plus en dit is over het gehele jaar 2014 goed voor een waarde van meer dan €1200. Pushsquare heeft een lijst samengesteld van alle games die we gratis hebben gekregen het afgelopen jaar en het maandelijkse gemiddelde komt uit op iets meer dan €100.

De totale waarde aan content komt uitgerekend op basis van Britse ponden omgerekend naar Euro’s uit op €1211.81, niet verkeerd dus. Alle games bij elkaar genomen hebben een Metacritic gemiddelde van 78 dus ook daarover mogen we niet klagen.

Dat is niet het enige, want in deze berekening zijn kortingen voor PlayStation Plus abonnees niet meegenomen. Dus de effectieve waarde ligt in feite nog iets hoger, maar dat hangt er een beetje vanaf of jij gebruik hebt gemaakt van kortingen.

Natuurlijk zijn de games lang niet voor iedereen even interessant geweest, maar voor die €50.- per jaar kunnen we stellen dat we ruim waar voor ons geld hebben gehad. Dit zal Sony ongetwijfeld in 2015 voort gaan zetten en als ze daarbij het PlayStation Network nog wat stabieler maken dan ziet ook 2015 er prima uit.