De games van 2015: Batman: Arkham Knight & Homefront: The Revolution – Ditmaal behandelen we Batman en een revolutie. Met beide games hebben we al eerder kennis kunnen maken. Batman: Arkham Knight hebben we zelfs kunnen spelen en zeker met alle beelden die nadien nog voorbij zijn gekomen, hebben we er alle vertrouwen in dat het met dit vierde deel helemaal goed gaat komen. Dat is heel anders bij Homefront: The Revolution, waarvan de ontwikkeling niet meer in handen is van Crytek, maar nu wordt verzorgd door de Engelse studio van Deep Silver: Deep Silver Dambuster. Moederbedrijf Koch Media heeft alle rechten op de Homefront franchise overgenomen en het is nu de vraag hoe het ervoor staat met de nieuwe Homefront.

Batman: Arkham Knight – In Batman Arkham Knight moet onze gemaskerde vleermuisheld alias Bruce Wayne weer opdraven om Gotham te redden van zijn ondergang. Ditmaal krijgt hij niet alleen te maken met The Joker, maar onder andere ook met The Arkham Knight, zoals de titel van dit deel eigenlijk al weggeeft. The Joker is van plan om iedereen te vergiftigen met een groen gas en om Batman nog meer dwars te zitten werkt hij samen met The Arkham Knight die je ongetwijfeld vaak zal tegenkomen. The Arkham Knight lijkt een tegenstander te zijn waar Batman het moeilijker dan ooit mee zal krijgen, aangezien hij beschikt over een leger van onder andere drones en tanks, daarnaast draagt hij ook een metalen harnas waarmee hij veel schade kan opvangen.

http://youtu.be/Oo11Ykgpozg

Waarom gaat dit een topper worden? Rocksteady heeft met de eerdere delen bewezen fantastische Batman games te kunnen maken en van hetgeen wij al gespeeld hebben van Batman: Arkham Knight hebben we intens genoten. Onze speelsessie tijdens de Gamescom in Keulen voelde al zo soepel aan dat we met pijn in ons hart het testhokje verlieten. Dat kwam tevens doordat de PlayStation 4 zulke waanzinnige graphics op het beeldscherm toverde dat onze tong soms bijna letterlijk uit onze mond viel. Tel daarbij op dat je straks wederom het gevecht aan mag gaan met The Arkham Knight, The Joker en met een scala aan andere bekende tegenstanders en het kan niet anders of dit wordt een regelrechte topper.

Meer:
Gespeeld: Batman: Arkham Knight
Nieuwe Batman: Arkham Knight gameplay trailer toont ons harde actie
Hoop nieuwe details van Batman: Arkham Knight vrijgegeven

Homefront: The New Revolution – Het verhaal van Homefront: The Revolution speelt zich vier jaar na de gebeurtenissen van het origineel af. Noord-Korea heeft onder de vlag van de KPA (Korean People’s Army) heel de Verenigde Staten bezet en hebben hun hoofdkwartier geïnstalleerd in de stad Philadelphia. Jij speelt protagonist Ethan Brady en steunt het verzet met als uiteindelijke doel om onder de bezetting van de KPA uit te komen en om de Noord Koreanen daarna definitief te verslaan en het land uit te schoppen.

Waarom gaat dit een topper worden? Gebaseerd op onze speelsessie met Homefront: The Revolution zijn we nog steeds voorzichtig positief gestemd. Het is even afwachten hoe het uit gaat pakken, want details zijn schaars. In ieder geval was de eerste kennismaking erg interessant en de knappe lichteffecten en het customization systeem, waarmee je je wapens op verschillende manieren kan aanpassen, zijn ons goed bijgebleven. Het is even afwachten hoe het uiteindelijke resultaat zal worden, want de ontwikkeling is niet altijd even soepel gegaan tot dusver. Toch hebben we vertrouwen in een mooi avontuur en we kunnen niet wachten tot we meer te horen en te zien krijgen van Homefront: The Revolution.

Meer:
In actie gezien: Homefront: The Revolution
Aankondiging Homfront: The Revolution