De games van 2015: Star Wars: Battlefront & Deep Down – 2015 wordt hét jaar voor de Star Wars fans, met een gloednieuwe film en een game uit de stal van een grote ontwikkelaar genaamd DICE. Veel meer hoeven we er denk ik niet over te zeggen. Een wat kleinere naam, Deep Down, is een zogenaamde ‘dungeon crawler’ van de beroemde producent Yoshinori Ono, die we kennen van onder andere Street Fighter. Met een zeer unieke opzet wil hij je meenemen naar verre herinneringen.


Star Wars: Battlefront – Na jaren van afwezigheid komt er eindelijk weer een Star Wars: Battlefront, die volledig opnieuw opgebouwd is door DICE. Tot nu toe hebben we slechts een paar seconden aan in-engine footage gezien, maar weten we wel met hoeveel liefde de ontwikkelaar deze game aan het vormgeven is. De originele filmlocaties werden bezocht en in het Lucas Cultural Arts Museum zijn alle originele props, modellen en decorstukken aandachtig bekeken en gemodelleerd, om alles zo authentiek mogelijk te maken. Daarnaast is DICE natuurlijk een ontwikkelaar die bekend staat om zijn ervaring.

http://youtu.be/gmYs6qufw78

Waarom gaat dit een topper worden? DICE werkt inmiddels al een behoorlijk lange tijd aan deze game en blijkt goed te weten wat het wil met Star Wars: Battlefront. Grafisch ziet het er al schitterend uit en als we ons zo inbeelden hoe DICE de gameplay verzorgt, kan dit bijna niet mis gaan. Daarnaast verschijnt de zevende Star Wars film pas in december volgend jaar en zien we het ook zomaar gebeuren dat Battlefront dan ook pas verschijnt, in plaats van in de geplande zomer. Dat zou DICE dus nog een jaar geven om te sleutelen aan dit spektakel. De ontwikkelaar wordt daarmee dus hopelijk niet gedwongen om de game snel af te hebben, hoewel we ons dat met de al genomen tijd moeilijk kunnen voorstellen.

Meer:
Aankondiging Star Wars: Battlefront


Deep Down – Capcom brengt ons een nieuw spannend avontuur dat begint in het New York van 2094. Daar kom je als speler in aanraking met magische artefacten die je terug teleporteren naar een ver, ver verleden. Een tijd van draken, ondergrondse gewelven en ridders zonder vrees of blaam. Het is ook mogelijk om samen met vrienden te strijden in de duistere kelders van de Aarde. Daarnaast heeft Ono met zijn team speciaal voor de PS4 een engine gebouwd om een zo indrukwekkend mogelijke ervaring te garanderen. Qua verhaal is er nog vrij weinig over bekend.

Waarom gaat dit een topper worden? Yoshinori Ono mag dan een beetje een maffe kerel zijn, games produceren kan hij als de beste en dat hij aan het hoofd staat van dit project is al een interessant gegeven op zich. Daarnaast is de game echt voor de PlayStation 4 bedoeld met een speciaal ontworpen engine. De eerst gameplay-beelden en trailers lieten al zien dat de actie behoorlijk indrukkend is en ook de multiplayer-beelden deden ons al smachten naar meer. Het enige dat tot nu toe niet zo indrukwekkend is, is de naam, maar dat is slechts nog een werktitel. Liefhebbers van games als Dragon’s Dogma en misschien in iets mindere mate Dark Souls moeten deze game zeker in de gaten houden.

Meer:
Visuele kwaliteit Deep Down te zien in video’s
Waarom Deep Down een PS4 exclusive is