De games van 2015: Evolve & The Witcher 3: Wild Hunt – Evolve en The Witcher 3: Wild Hunt zijn games die het vorige jaar in de prijzen vielen op de E3 en Gamescom. Twee titels met erg veel potentie en waar men hoge verwachtingen van heeft. De studio die werkt aan Evolve, Turtle Rock Studios, kennen we vooral van Left 4 Dead en zij komen opnieuw met een game waarin de nadruk op coöp gameplay ligt. The Witcher 3: Wild Hunt is een totaal andere game waarbij je solo de wijde wereld intrekt. CD Projekt Red heeft met de eerste twee delen al degelijke RPG’s neergezet waar het interessante verhaal al veel lof kreeg. Vandaag bespreken we deze twee grote games van het nieuwe jaar.

Evolve – Dit is het eerste project van Turtle Rock Studios op de nieuwe generatie consoles en deze was eerder ondergebracht bij THQ, maar door het faillissement van die uitgever nam 2K Games het stokje over op dat vlak. Met Evolve wil men een totaal nieuwe ervaring neerzetten waarbij vier spelers het op nemen tegen één speler die een monster bestuurt. De jagers zijn verdeeld in verschillende klassen, zoals de Medic, Trapper, Assault en Support. Ze hebben elk een variatie aan vaardigheden om het monster aan te vallen en te verslaan. Het monster zelf heeft natuurlijk ook zo z’n kwaliteiten waarmee hij veel schade kan aanrichten bij de jagers.

Waarom gaat het een topper worden? Turtle Rock Studios is een specialist te noemen als het gaat om coöp shooters en uit eerdere hands-on ervaringen kunnen we zeggen dat de game al werkt als een trein. De actie is hectisch en chaotisch, maar vooral het samenspelen lijkt al zeer goed opgezet. Iedereen heeft zijn eigen rol en vaardigheden en je moet echt samen op jacht. Het jagen op het monster geeft een bepaalde spanning, maar als eenmaal het gevecht begint, dan start de hectiek en floreert de game pas echt als het gaat om gameplay. Met het monster spelen voelt oppermachtig en het gevoel dat je krijgt als je de jagers tot moes slaat, is ook zeer bevredigend. Dit lijkt een ideale game te worden om samen te spelen met wat vrienden.

Meer:
Gespeeld: Evolve
Video-preview: Evolve


The Witcher 3: Wild Hunt – Het Poolse CD Projekt Red heeft met de eerste twee delen al uitstekende RPG’s afgeleverd en een grote fanbase opgebouwd. Het nieuwe deel komt nu voor het eerst naar de PlayStation en het belooft meteen het beste deel te worden. De studio wil nu een meer open ervaring neerzetten, terwijl de vorige delen soms vrij lineair waren. De politieke en mythologische invloeden zijn nog steeds aanwezig en als speler ben jij Geralt of Rivia, één van de laatste der monsterjagers. Je zult dus op veel monsters moeten jagen en deze zien te verslaan, maar ook belangrijke keuzes moeten maken, waarbij het mes weleens aan twee kanten kan snijden.

Waarom gaat het een topper worden? Het origineel en de sequel werden al geprezen om het verhaal en de keuzes die je moest maken als Geralt. De keuzes die je toen maakte, hadden grote gevolgen en dit is opnieuw zo. Qua verhaal lijkt het dus al een zeer interessante game te worden, maar ook qua gameplay. Geralt beschikt namelijk over allerlei magie die hij in kan zetten tijdens gevechten. Hierdoor is de gameplay veelzijdig, maar wat te denken van de wereld? Tijdens de presentaties kregen we een indruk van hoe groot de wereld is en deze is echt immens. Overal waar je maar kijkt, daar kun je heen. Je krijgt dus een ontzettend grote wereld vol monsters om op te jagen, met gevarieerde gameplay en een verhaal waar je invloed op kunt hebben. Wat wil je nog meer?

Meer:
In actie gezien: The Witcher 3: Wild Hunt
Video-preview: The Witcher 3: Wild Hunt