De games van 2015: Tekken 7 & The Witness – 2015 wordt vooral een jaar met veel unieke games, zoals The Witness, maar ook oude bekenden keren terug in onder andere de vorm van Tekken 7. Alhoewel Tekken bij iedereen wel bekend is, zal The Witness zich nog helemaal moeten gaan bewijzen. The Witness is een interessante 3D puzzelgame die zich afspeelt op een onbewoond eiland. The Witness is al lang in ontwikkeling; de game werd in 2009 namelijk aangekondigd voor PC en iOS, maar dit veranderde al snel met de komst van de PS4. Benieuwd waarom deze twee games toppers gaan worden in 2015? Lees dan gauw verder!

Tekken 7 – Een franchise die al jaren meedraait, maar eigenlijk keer op keer net zo verslavend is als de vorige delen. De hoogtijdagen van Tekken waren op de PSone met Tekken, Tekken 2 en Tekken 3. Tekken 3 wordt gezien als één van de allerbeste titels die de franchise ooit gezien heeft en zette de franchise voorgoed op de kaart als belangrijke fighter op de consoles. Tekken lanceert altijd eerst een nieuw deel in de arcadehallen van Japan, om vervolgens naar de PlayStation gebracht te worden. En vaak zijn de PlayStation-versies veel beter doorontwikkeld en zijn de oneffenheden uit de arcade-versie volledig weggepoetst. Tekken 7 zal in 2015 uit gaan komen en heeft ook al menig trailer mogen ontvangen. Veel fans wachten alleen nog altijd op Tekken X Street Fighter, maar het lijkt erop dat dit nog wel even gaat duren, Tekken 7 is eerst aan de beurt.

http://youtu.be/jFcWaLte-Yo

Waarom wordt dit een topper? Tekken 7 heeft ons tot nu toe erg blij gemaakt met de gameplay-beelden die zijn vrijgegeven. De game loopt in 1080p op 60FPS en brengt de ouderwetse glorie van de franchise naar de PS4. Tekken is verslavend en niet alleen voor de fans; iedereen kan zich ermee vermaken. De learning curve is namelijk niet zo lastig als met andere fighters en dit maakt Tekken ook geschikt voor de casual gamer die zich niet zo vuistdiep inleest in alle movesets van de personages. Ook brengt Tekken 7 nieuwe personages met zich mee, zoals de latina Catarina en een Arabische vechter. Alhoewel we de game nog niet gespeeld hebben, kunnen we haast wel met zekerheid zeggen dat ook dit weer een Tekken gaat worden die je in huis wilt hebben, met betere graphics dan ooit tevoren.

Meer:
Gameplay video Tekken 7

The Witness – Origineel bedacht voor PC en iOS, is de game tegenwoordig een timed-exclusive voor de PlayStation 4. Het geniale brein achter The Witness is Jonathan Blow, een ontwikkelaar die in interviews altijd overkomt als een hele slimme man die precies weet wat hij wil. Alhoewel de game eerst uitkomt op de PS4 en hier ook tijdelijk exclusief zal zijn, komen de Windows en iOS-versies niet in gevaar; deze staan nog steeds op de planning. Jonathan Blow was ook verantwoordelijk voor de Xbox Live indie-hit Braid en met The Witness zie je dat hij zijn ervaring van deze game meeneemt en een behoorlijk ambitieuze titel aan het maken is. The Witness is apart, maar wel enorm magisch. De game voelt aan als een sprookje en dwingt je ertoe antwoorden te zoeken achter de puzzels die je oplost op het mysterieuze eiland. Het verhaal achter de game kan op meerdere manieren geïnterpreteerd worden en hiermee is The Witness echt een unieke titel.

Waarom wordt dit een topper? Sony PlayStation is altijd al een innovatief platform geweest waar games op uitkomen die net even anders zijn dan andere games. The Witness is precies dat, het is totaal niet te vergelijken met een andere titel en het heeft een geheel unieke identiteit. Dit kan ook meteen de game maken of breken, maar wat we tot nu toe van de game gezien hebben belooft eigenlijk heel veel goeds. Puzzelgames bestaan natuurlijk al jaren, maar de manier waarop The Witness alles in elkaar laat vallen met behulp van puzzels op het prachtige eiland waar het zich afspeelt, dat smaakt naar meer.

Meer:
Screenshots van The Witness