De games van 2015: Final Fantasy Type-0 HD & Dark Souls II – Een remake en een HD-heruitgave. Dark Souls II komt naar de PlayStation 4 en dat had voor niemand echt een verrassing mogen zijn. Square Enix timmert ook hard aan de weg met het uitbrengen van oudere games en de eerstvolgende HD uitgave is Final Fantasy Type-0 HD, een game die als PlayStation Portable uitgave mooie scores wist te behalen. Reden genoeg voor een PlayStation 4-versie dus.


Final Fantasy Type-0 HD – De Final Fantasy franchise kent inmiddels ontzettend veel delen die op allerlei platformen zijn verschenen. Final Fantasy Type-0 kwam echter alleen op de PlayStation Portable in Japan uit en heeft wereldwijd verder nooit het licht gezien. Gelukkig komt daar met de HD versie verandering in en daarmee kunnen we de game in volle glorie op de PlayStation 4 gaan spelen. Deze game speelt zich af in de Fabula Nova Crystallis subserie, waarin elementen uit de mythologie van Final Fantasy XIII en Final Fantasy XV voorkomen. Snap je het nog? Maakt niet uit, het gaat er om dat we met dit deel een mooie ervaring voorgeschoteld gaan krijgen die – op importversies na – nooit eerder te spelen was in het Westen.

http://youtu.be/GSfkXFN5vX8

Waarom gaat dit een topper worden? De laatste regel in de vorige alinea zou op zich al genoeg moeten zeggen, maar er zijn nog redenen waarom deze titel in potentie erg interessant is. De multiplayer is afwezig in deze heruitgave en daarmee ligt de focus puur op de singleplayer, waarbij je een goede inleiding tot de Fabula Nova Crystallis mythologie krijgt. Perfect om in te stappen, want Final Fantasy XV zal daar op voort gaan borduren en hiermee heb je gezamenlijk met Final Fantasy XIII het geheel compleet. Dat gecombineerd met HD graphics, geoptimaliseerde gameplay en verbeterde mechanieken zijn kenmerken die een goed ontvangen game nog beter moeten gaan maken.

Meer:
Collector’s Edition Final Fantasy Type-0 aangekondigd


Dark Souls II – Als speler verlies je bijna je geheugen door een vloek en om te voorkomen dat je helemaal het spoor bijster raakt, ga je op zoek naar een oplossing. Dat brengt je naar een wereld vol gevaar die uiteenloopt van wandelende skeletten tot ijzersterke eindbazen. Dark Souls II is net als haar voorganger een game die aanvankelijk lastig te begrijpen, laat staan spelen, is. Maar met doorzettingsvermogen zul je ooit het einde gaan halen en dat zal veel van je vergen. De game is natuurlijk retemoeilijk en dat zal veel ‘game over’-schermen met zich meebrengen, maar die ene baas dan verslaan zal zo ontzettend bevredigend zijn. Dat gaan we op de PlayStation 4 nu doodleuk nog een keer doen.

Waarom gaat dit een topper worden? Dark Souls II was op de PlayStation 3 gezamenlijk met haar uitbreidingen een regelrechte topper. Bandai Namco Entertainment brengt deze titel nu naar de PlayStation 4, inclusief alle downloadbare content. Tja, dan hoeven we je eigenlijk niet echt uit te leggen waarom het een topper gaat worden. Om je toch een beetje een idee te geven: op elk front – dus de gameplay, visuele kwaliteit én ervaring – is de game verder geoptimaliseerd. Dark Souls II was op de PlayStation 3 al goed en gaat op de PlayStation 4 alleen nog maar beter worden.

Meer:
Ontwikkelaar vertelt meer over Dark Souls II verbeteringen
Aankondiging PS4 versie Dark Souls II