De games van 2015: Tearaway: Unfolded & Dragon Ball Xenoverse – Na het succes van Tearaway op de PlayStation Vita is het natuurlijk geen gek idee om je nieuwe IP naar de PlayStation 4 te brengen. Media Molecule is van alle Sony studio’s één van de meest creatieve en dus is een titel als Tearaway: Unfolded absoluut welkom. Dragon Ball Xenoverse is binnen die franchise ook vrij innovatief, want het doet allerlei dingen die nooit eerder gedaan zijn. Meer daarover hieronder, want dit kan wel eens één van de betere Dragon Ball games ooit worden.


Tearaway: Unfolded – Een jonge bezorger moet een uniek bericht af zien te leveren, maar op zijn of haar weg krijg je te maken met allerlei hindernissen die opgebouwd zijn uit papier. De gehele wereld van Tearaway berust namelijk op de basis van papercraft en dat brengt een unieke visuele stijl met zich mee. Het verhaal van Tearaway zul je in meer uitgebreide vorm straks opnieuw kunnen gaan beleven op de PlayStation 4. Vanzelfsprekend zal naast een uitgebreide verhaal de gameplay ook verder uitgebreid worden, wat de speelervaring alleen nog maar leuker zal maken.

Waarom gaat dit een topper worden? Tearaway was op de PlayStation Vita al een heerlijke game die op veel fronten echt leuke en originele dingen wist te doen. Dat zal op de PlayStation 4 niet anders zijn, want als er één ontwikkelaar goed uit de voeten kan met de mogelijkheden die ze hebben binnen de besturing, dan is het Media Molecule wel. Iedereen die Tearaway op de PlayStation Vita heeft gespeeld, zal dit sowieso gaan waarderen, want bij een game van Media Molecule kun je haast op voorhand wel van een goede kwaliteit uitgaan – ook al is het een meer uitgebreide versie van de PlayStation Vita game.

Meer:
Aankondiging Tearaway: Unfolded
Veel nieuwe Tearaway: Undfolded details


Dragon Ball Xenoverse – Na verschillende delen op de PlayStation 2 en 3 is het nu tijd voor de Dragon Ball franchise om haar weg naar de PlayStation 4 te vinden. In deze game neem jij de rol aan van een mysterieus personage dat aankomt in TokiToki, omdat je door Shenron bent opgeroepen voor een speciale missie. Deze speciale missie is nog een verrassing, maar je zult in ieder geval gaan tijdreizen, waarbij je oude gevechten van weleer opnieuw zult kunnen beleven via de Dragon Ball World. Daarnaast kun je als bijzaak je eigen verhaal en avontuur gaan beleven doordat je een eigen personage aanmaakt en vrij het gevecht aan kan gaan in TokiToki stad met andere spelers.

Waarom gaat dit een topper worden? Een gloednieuw verhaal waar jij nu je eigen rol in kan vertolken met een zelf gecreëerd personage; dat is een wens van de fans die na jaren eindelijk uitkomt. Dat is niet het enige, want je krijgt er ook nog eens een levendige online wereld bij waarin je naast het spelen van het verhaal het ook nog eens tegen anderen op kan nemen door ze willekeurig op de virtuele straten van de stad tegen het lijf te lopen. Klinkt als muziek in de oren, wat mij betreft. En dan is er nog Dimps, de ontwikkelaar die zich met dit deel aan het bezighouden is en verantwoordelijk was voor de fantastische Budokai reeks.

Meer:
In actie gezien: Dragon Ball Xenoverse
Video-preview: Dragon Ball Xenoverse