Gisteren toonde Rockstar de Heists voor Grand Theft Auto Online voor de allereerste keer middels een trailer en nu hebben we nog wat meer details hierover. De Heists update zal begin 2015 gaan verschijnen en de reden waarom het langer heeft geduurd dan verwacht, heeft te maken met dat het een stuk lastiger was om te maken dan aanvankelijk werd gedacht.

Het mag dan even geduurd hebben, het zit er nu toch echt aan te komen en de Heists toevoeging is niet zomaar een update. Het is namelijk goed voor maar liefst 20 uur aan extra gameplay waarbij Rockstar hoopt dat spelers het meerdere malen spelen om op die manier elke keer een andere ervaring te hebben. Om een heist te kunnen spelen is het vereist dat elke speler minimaal level 12 is.

In totaal zijn er vijf heists die goed zijn voor in totaal 20 missies en dat zorgt voor de redelijk forse speelduur in de basis. Opnieuw spelen met daarbij een andere rol kan voor nog veel meer speelplezier zorgen, dus je zal hier sowieso enige tijd mee vooruit kunnen.

Verder is het noodzakelijk dat de leider van de heist over een appartement beschikt, om daar de plannen te kunnen ontwikkelen. Vanaf hier kan je als leider de heist lanceren. Dit bestaat uit het voorbereiden van de heist en het later uitvoeren van de heist zelf.

Als je alle heists weet te voltooien zal je beloond worden alsook spelers die de heists in first person modus weten te voltooien. Het is daarbij mogelijk om deel te nemen aan ‘Elite Bonus Challenges’, wat eventueel een forse geldbonus kan opleveren. Hiervoor zul je aan bepaalde criteria tijdens een heist moeten voldoen. Als laatste kon Rockstar nog kwijt dat ze hebben geprobeerd zoveel mogelijk variatie aan te brengen met daarbij een aantal verrassingen.

Hieronder wat screenshots.