In de herfst van 2015 zal Disgaea 5: Alliance of Vengeance uitkomen in Noord-Amerika en Europa. Het vijfde deel in de cult-franchise volgt het verhaal van een jonge demon en een leger van rebellen die wraak willen nemen op een slechte overlord. Op deze manier lijkt het verhaal bijzonder veel op de vorige delen. Maar, net zoals bij de Mario games, zal vast ook deze game weer zijn mannetje staan.

Diverse nieuwe modi zijn aan de inmiddels bekende formule toegevoegd, en oude bekende keren terug, waaronder: een vechtsysteem dat bouwt op de kracht van de relaties die je opgebouwd hebt met je metgezellen, een ‘revenge mode’, het terugkeren van de rekruteer mogelijkheid en de optie om sommige van de Netherworlds te verkennen.

De game wordt uitgebracht voor de PS4 als digitale download en als retailversie. Behalve de herfst 2015 indicatie is een daadwerkelijke Westerse releasedatum nog niet gegeven. Verwacht wordt dat de game in Japan uitkomt op 26 maart 2015.

Zijn er heuse Disgaea veteranen hier op PSX-Sense? Laat je gedachtes over de serie en/of de nieuwe game achter in de comments.