Enige tijd terug lieten we weten dat Sony was aangeklaagd vanwege de resolutie van Killzone: Shadow Fall. Sony adverteerde dat de resolutie in de game 1080p zou zijn, wat het ook is… maar dan alleen in de singleplayer.

De multiplayer heeft een resolutie van 960p en daar is de persoon Douglas Ladore blijkbaar zo geagiteerd door geraakt dat hij Sony heeft aangeklaagd op grond van misleidende PR, afbeeldingen en marketing. Eén van de klachten die Ladore heeft om zijn zaak de ondersteunen is.

“Gamers quickly noticed and complained that Killzone’s multiplayer graphics were blurry to the point of distraction.”

Nu we enige tijd verder zijn heeft de rechter Edward Chen op basis van het onderstaande toestemming gegeven om de zaak verder te laten gaan. Sony heeft ongetwijfeld geprobeerd het niet tot een rechtszaak te laten komen, maar het tegenovergestelde is nu het geval.

“The substantial majority of the arguments Sony raises in its motion to dismiss can be rejected for two simple reasons – either Sony’s arguments ignore important factual allegations that are well pleaded in Ladore’s complaint, or Sony’s arguments require this court to construe the complaint in the light most favorable to Sony, rather than Ladore, who is entitled to the benefit of all reasonable inferences at this stage of the proceedings.”

Het is even afwachten hoe dit gaat uitpakken, want de rechtszaak is eigenlijk een beetje vreemd. Sony heeft gedeeltelijk geleverd wat ze adverteerden en er is nu één individu die Sony hier over aanklaagt. De officiële aanklacht werd pas in augustus 2014 ingediend, negen maanden na het uitkomen van de game. In die tussentijd is er verder niemand geweest die hier ook maar iets over heeft gezegd dan wel heeft geklaagd.

Keerzijde is wel dat als Ladore de zaak wint en hier bijvoorbeeld een geldbedrag aan over zal houden, dat anderen dan ook aanklachten gaan indienen tegen uitgevers voor misleiden dan wel uitbrengen van kapotte games. Denk aan Assassin’s Creed: Unity dat veel problemen kende of een andere game van Sony, Driveclub.