urn 1

Special: Zo voltooi je de Urn of Sacrifice quest in Destiny – The Dark Below uitbreiding voor Destiny is alweer ruim een week uit en met deze toevoeging is er ook een nieuwe quest beschikbaar van Eris en Xur. Een opdracht waarmee je op een vrij eenvoudige manier aan nieuwe Legendary Gauntlets (armplaten) kunt komen met een hoge light-rank van 33. Hieronder leggen wij je stap voor stap uit hoe je (zonder je Crucible of Vanguard marks uit te geven) aan deze armor kan komen.

Het onderstaande stappenplan is alleen te doen voor mensen die de The Dark Below uitbreiding hebben en de story-missies hebben uitgespeeld van deze uitbreiding. Dit zijn slechts drie korte missies en na het voltooien van de missie: Rise of Crota, kun je met de onderstaande quest aan de slag. Ook ben je afhankelijk van de aanwezigheid van Xur, die alleen in de weekenden verschijnt. Ga dus nog dit weekend aan de slag, anders moet je geduld hebben tot vrijdag.

Stap 1: Eris en Xur bezoeken

urn 2
Ga in The Tower naar Eris toe en selecteer de quest: Urn of Sacrifice. Ga vervolgens op zoek naar Xur en koop deze urn voor 1 Strange Coin.

Stap 2: Gather their Dust

urn 3
Voor het eerste stuk van de quest dien je 25 Thralls af te maken met een Fusion Rifle die Solar Damage heeft en vervolgens de items die ze laten vallen op te pakken. Let wel op, mocht je tussendoor het loodje leggen moet je helemaal opnieuw beginnen. Simpel gezegd dus, 25 Thralls afknallen met een Solar Fusion Rifle zonder dood te gaan. De makkelijkste plek om dit te doen is tijdens de normale story missie The Dark Beyond op de Maan.

Als je de Tempel van Crota bereikt (na de cut-scène als de deur opent), komen er hordes met Thralls op je af rennen. Schiet ze neer met je Murmur (let wel op dat je je wapen dan wel op Solar hebt staan) en pak alle items op die ze laten vallen. Als je na het afschieten van de Thralls niet aan 25 stuks komt, dan begin je de missie gewoon opnieuw. Een andere tactiek is om alle Thralls van een afstandje af te schieten, geen items op te pakken en je vervolgens neer te laten knallen door de Knight die ook uit de deur gerend komt.

De items blijven namelijk wel op de grond liggen als je sterft. Schiet je in je volgende leven weer de nodige Thralls af, dan heb je er door middel van deze tactiek waarschijnlijk wel genoeg om het eerste gedeelte van de opdracht te voltooien.

Stap 3: Gather their Fury

urn 4
Deze stap is de vervelendste stap. Je dient 5 Cursed Thralls te doden met een mêlee aanval en de items (Seeting Mist) die ze laten vallen te verzamelen. Hier is het zo dat je voortgang opnieuw gestart wordt als je doodgaat en dat maakt het dus wel wat lastiger. Ik heb het gedaan aan het eind van de missie: Chamber of Night op de Maan. Als je de 3 witches verslagen hebt opent er een deur waar Thralls en Cursed Thralls uitgelopen komen. Focus je eerst met kogels op de rennende Thralls, maar kijk uit dat een rondvliegende kogel niet een Cursed Thrall raakt.

Als je de Thralls neer hebt geknald moet je opletten dat er niet 2 Cursed Thralls tegelijk op je afkomen, want dan overleef je het niet. Mêlee een Cursed Thrall, maar pak het item die hij laat vallen nog niet op. Als je deze oppakt en per ongeluk toch doodgaat moet je helemaal opnieuw beginnen. Als je hem laat liggen, blijft het op dezelfde plek liggen als je opnieuw begint. Zo probeer je alle Cursed Thralls neer te slaan. Zodra je 5 van deze items kunt oppakken, ben je klaar voor de volgende missie.

Stap 4: Gather their Faith

urn 5
Voor de volgende stap moet je 100 Acolytes of Wizards verslaan met een Void damage wapen. Dit is niet zo heel moeilijk, pak snel je Fusion Rifle, Sniper rifle of Shotgun met Void en ga bijvoorbeeld naar de Patrol missie op de Maan en ga de tempels in waar je Hive tegenstanders treft. Pas wel op, ook hier heeft de dood een negatief effect tot gevolg. Je bent niet alles kwijt, maar je voortgang wordt gehalveerd. Gewoon niet doodgaan dus.

Stap 5: Versla Urzok in Skywatch

urn 6
De volgende stap is niet zozeer moeilijk, maar soms best tijdrovend. Je moet naar Skywatch gaan op Aarde en wachten tot het event start. Dit is echter geen gewoon event waarbij je scherm donker kleurt zoals je gewend bent bij andere events. Je moet in Skywatch wachten op het moment dat de oorlog uitbreekt tussen de Fallen en de Hive. Dat merk je snel genoeg, want na verloop van tijd wemelt het van de vijanden. Zodra de Captains en Servitors verschijnen in dit gebied moet je op zoek gaan naar Urzok die aan de linkerkant van het level verschijnt. Versla hem, maar pas op, hij is best sterk. Ga je dood, dan spawn je aan de andere kant van het level en het kan zijn dat deze uit de kluiten gewassen Knight alweer verdwenen is als je terugkeert naar de plek waar hij dood en verderf zaait.

Stap 6: Missie op de Maan

urn 7
De volgende stap is een geheel nieuwe missie op de Maan, namelijk: Ritual of Sacrifice. Het level eindigt (alweer) in de Chamber of Night en als je hier alle Hives hebt verslagen krijg je de prijs die je verdient hebt. Dit laatste gevecht kan best pittig zijn. Niet alleen door de golven met vijanden, maar ook door de plassen met gif die de Wizards op de vloer voor je achter hebben gelaten. Let hier goed op.

Stap 7: Bezoek Eris en Xur nog een keer

urn 8
Met de prijs die je gewonnen hebt na Ritual of Sacrifice ga je terug naar Xur en die zal je belonen met de Eyes of the Forsaken, die je vervolgens weer inlevert bij Eris.

De volgende Legendary armor ligt voor je klaar:

  • Titan – Knightbone Guard Gauntlets
  • Warlock – Thrallskin Brace Gauntlets
  • Hunter: Acolyte Rung Gauntlets

Geen slechte beloning voor alles bij elkaar rond de twee uur spelen. Succes!