De PlayStation 4 had na de lancering wereldwijd een tekort, omdat de vraag zo hoog lag. Inmiddels is dat tekort verholpen en sinds de zomer is de nieuwe console overal prima verkrijgbaar. Tot nu, want Sony Europa heeft aangegeven tegenover Reuters bij monde van CEO Andrew House dat de voorraden beperkt zijn.

Het zullen niet soortgelijke taferelen zijn als eind vorig jaar en begin dit jaar, maar de situatie is ‘quite inventory challenged’. Je zult ongetwijfeld hier en daar de komende dagen nog prima een PlayStation 4 kunnen aanschaffen, maar kijk er niet gek van op als er winkels zijn waar de console is uitverkocht.

“If I look at Europe I think it is potentially, for the second year running, going to be quite inventory challenged. Iโ€™m not going to say you wonโ€™t be able to find a PlayStation 4″[…]”I think itโ€™s going to be kind of hand to mouth in terms of that market.”

Veel dieper ging House hier niet op in, maar wel gaf hij nog aan dat Sony er alles aan doet om aan de vraag te voldoen. Dus als je nog een PlayStation 4 voor Kerst wil scoren, zorg dat je er snel bij bent zodat je niet voor een verrassing komt te staan.