Patrice Désilets werkte jarenlang bij Ubisoft en is de grote man achter de Assassin’s Creed-serie. Hij was de bedenker van de franchise en had een groot aandeel in de ontwikkeling van zowel het eerste deel als Assassin’s Creed 2. In 2010 verliet hij de studio, waarna hij via het failliete THQ toch weer bij Ubisoft terechtkwam, maar in 2013 nam Désilets definitief afscheid van het Franse bedrijf. Een maand geleden kondigde hij zijn eigen studio, genaamd Panache Digital Games, aan. Nu heeft Désilets de eerste details van zijn nieuwe game prijsgegeven.

Tegenover GameInformer geeft hij enkele kleine details van zijn huidige project. De game, die op dit moment nog geen titel draagt, zal een historische actie-survivalgame worden. Wat we hier precies van moeten verwachten is niet echt duidelijk, maar deze omschrijving doet ons toch wel erg aan Assassin’s Creed denken. Wij zijn dan ook erg benieuwd of de achtergrond van Désilets terug te zien is in zijn game.

Aan de andere kant lijkt de omschrijving ook wel wat weg te hebben van 1666: Amsterdam, het geannuleerde project waar veel mensen geïnteresseerd in waren. Het is nu dan ook afwachten totdat Désilets meer van zijn game laat zien. Zodra we er meer over weten lees je het uiteraard op PSX-Sense.