Naughty Dog heeft met The Last of Us een prachtige game afgeleverd op zowel de PlayStation 3 als PlayStation 4. Ook financieel gezien heeft deze topper Sony en de ontwikkelaar geen windeieren gelegd en hoewel Naughty Dog druk bezig is met Uncharted 4: A Thief’s End, kan het zomaar zijn dat The Last of Us 2 al in de maak is.

Michael Knowland is een senior character artist bij Avalanche Studios, maar voordat hij bij deze studio werkte was hij een lead character artist bij Naughty Dog. Hier heeft hij gewerkt aan Uncharted 4: A Thief’s End, The Last of Us en The Last of Us 2.

Hij heeft slechts een maand – volgens z’n LinkedIn profiel – aan The Last of Us 2 gewerkt en hierbij staat dat hij met ‘prototyping head sculpts’ bezig was. Dat zou kunnen betekenen dat Naughty Dog achter de schermen al werkt aan een nieuwe The Last of Us, ondanks dat de ontwikkelaar er zelf nooit helemaal duidelijk over is geweest. De kans op een vervolg werd namelijk door Neil Druckmann ooit eens op 50/50 geschat.

Nu zegt een CV niet alles, maar op basis hiervan zou Naughty Dog inmiddels al een maand of negen met The Last of Us 2 bezig zijn. Wat ons betreft is een vervolg meer dan welkom, wat jij?