Driveclub is in grote lijnen inmiddels zoals het moet zijn, maar de ervaring is nog niet 100% zoals gewenst. Evolution Studios heeft de belangrijkste functies inmiddels allemaal ingeschakeld en naast dat ze zich richten op de PlayStation Plus Edition zijn ze ook bezig met nieuwe updates die dingen verder gaan oplossen.

Zo kun je niet meer je statistieken in sinds de weer-update, maar daar wordt aan gewerkt. We hoeven ons ook geen zorgen te maken, want de statistieken worden wel gewoon opgeslagen. Het is even wachten tot het gefixt is, maar dan heb je gewoon up-to-date informatie.

Wat betreft de moeilijkheidsgraad. Iemand vertelde Paul Rustchynsky (game director) op Twitter dat hij niet fantastisch in racegames is en dat hij daarom Driveclub wat te moeilijk vindt. Als reactie gaf Rustchynsky aan dat er overwogen wordt om op termijn de spelers wat meer tegemoet te komen. Dit voor zowel nieuwkomers als ervaren spelers. Dat insinueert dat de moeilijkheidsgraad in de nabije toekomst wat aangepast gaat worden, zodat het voor iedereen net zo leuk is om te spelen.

Als laatste zijn er wat issues met het behalen van de challenge trophies. Hierbij moet je een uitdaging naar een ander sturen en op het moment dat de uitdaging verloopt moet je bovenaan staan wil je de trophy unlocken. De andere persoon/personen moeten deze uitdaging wel aangegaan zijn.

Daarnaast is er nog een trophy te behalen waarbij je vijf keer de winnaar moet zijn. Deze trophy wil lang niet altijd overal unlocken. Hiervoor is momenteel een work-around en dat is dat je online moet zijn in de game als de uitdagingen qua timer verlopen. Zorg dus dat je in de game zit als je deze trophy/trophies wil halen.