Enkele maanden terug lag het PlayStation Network eruit vanwege een grootschalige DDOS aanval. Deze aanval werd toen opgeëist door de ‘hackersgroep’ Lizard Squad. Sinds gisteren ondervindt het PSN wederom problemen en het lijkt erop dat de heren van Lizard Squad opnieuw hun slag hebben geslagen.

Via Twitter wordt ook dit keer de DDOS aanval geclaimd door de groep Lizard Squad. Meerdere tweets zijn te zien op het Twitter account waarin staat dat er zoveel retweets moeten komen en dan pas laten ze het PSN en Xbox Live met rust.

Opvallend is wel dat de Lizard Squad deze aanval voorspelde. Op 2 december postte één van de leden van de hackersgroep namelijk het volgende bericht op Twitter. Dit Twitter account is destijds direct geblokkeerd en verbannen, maar ze maken hun belofte wel waar, zoals het er nu uit ziet. 

That’s a small dose of what’s to come on Christmas. #LizardSquad

Het blijkt dat nu niet alleen Lizard Squad zich heeft gemeld voor de verantwoordelijkheid van de DDOS aanval, maar ook de hackersgroep Finest Squad is er nu in vermengd. Ook in dit geval is het een verhaal apart. Op 11 december postte de Finest Squad op Twitter dat ze er voor zouden zorgen dat Lizard Squad niet meer zou zorgen voor onrust op beide consoles. Of zij nu het netwerk aan het verdedigen zijn van Lizard Squad of betrokken zijn in de DDOS aanval, is niet helemaal duidelijk

Sony is inmiddels ook al enige tijd op de hoogte en probeert het op te lossen. Sony noch Microsoft heeft gereageerd of bevestigd dat Lizard Squad er daadwerkelijk achter zit. Voor alle nieuwe PS4 gebruikers is het voorlopig enkel duimen en hopen dat ze tijdens de kerstdagen nog online kunnen gamen. 

Update: Het lijkt erop dat Lizard Squad is gestopt met aanvallen nadat Kim Dotcom van Mega 3000 premium-accounts naar de groep heeft gestuurd, zoals je hieronder kan lezen.