http://www.psx-sense.nl/images/file/img_54a292e73ee6f.jpg

Ondanks dat de grote winnaar van dit ‘Holiday’-season de Xbox One is met een tijdelijke prijsverlaging, timmert de PS4 hard aan de weg om 50% marktaandeel te behalen. De Xbox One verkocht dit najaar erg goed dankzij een tijdelijke prijsverlaging die 3 januari weer teruggedraaid zal worden. Zo kon je in de Verenigde Staten een Xbox One scoren voor slechts $350,- met spel erbij, deze prijs wordt vanaf 3 januari weer $399,- net als de PlayStation 4. Hiermee was de Xbox One de gehele kerst en eindejaar ruim $50 dollar goedkoper en kozen veel mensen voor een Xbox One.

Dit had Microsoft dan ook hard nodig, aangezien de Xbox One ver achter bleef bij de PS4 en echt een inhaalslag moest gaan maken. De PS4 daarentegen heeft geen slecht najaar gehad en zit op het moment rond de 17.35 miljoen verkochte exemplaren, wereldwijd. Deze mijlpaal werd ongeveer twee weken geleden behaald, toen men 781.557 exemplaren wist te verkopen in één week.

Hiermee is de PS4 nog maar een miljoen exemplaren, inmiddels misschien wel minder, verwijdert van een marktaandeel van 50% voor de huidige generatie. De PS4 verkopen zijn namelijk net zo groots als de Xbox One en Wii U verkopen bij elkaar opgeteld. Of de Wii U nog echt gaat verbazen qua verkoopcijfers is moeilijk in te schatten, maar heel rooskleurig zijn analisten niet over dit platfom.