Zoals we inmiddels weten zal ook Call of Duty: Advanced Warfare voorzien worden van vier verschillende uitbreidingen die in de loop van volgend jaar zullen gaan verschijnen. Per DLC krijg je vier nieuwe maps voor de multiplayer voorgeschoteld en met de eerste Havoc DLC zal tevens het eerste hoofdstuk van een aparte Exo Zombiemodus meekomen. Deze Havoc DLC is nu officieel aangekondigd door Sledgehammer Games, waarbij de vier maps voor de multiplayer, Sideshow, Core, Drift en Urban heten.

Of de nieuwe Exo Zombiemodus nog een aparte naam draagt en wat we daarvan kunnen verwachten, is (nog) niet bekendgemaakt en dit is dus ook nog wat onduidelijk. Wel krijgen we met de AE4-Widowmaker weer een nieuwe op energie gedreven assault rifle tot onze beschikking. Dit wapen is overigens ‘los’ al vanaf 13 januari te downloaden voor spelers die in het bezit zijn van een Season Pass.

Michael Condrey van Sledgehammer Games attendeert ons op nóg iets interessants. Op de foto hierboven zie je bij het plaatje van de map ‘Drift’ een klein object in lucht zweven. Het valt niet echt op te maken wat Condrey hiermee bedoelt, maar duidelijk is wel dat hij naar ‘iets’ hint.

De Havoc DLC voor Call of Duty: Advanced Warfare verschijnt op 27 januari eerst voor de Xbox One en de Xbox 360. Normaal gesproken kunnen PlayStation fans dertig dagen daarna ook met de uitbreiding aan de slag.