Lizard Squad heeft behoorlijk naam voor zich gemaakt eind vorige week door de grootschalige DDOS aanval op zowel het PlayStation Network als Xbox Live. In de tussentijd is de rust gelukkig teruggekeerd en moet iedereen weer gewoon online kunnen gamen.

Gaat Sony er nu werk van maken om dit te voorkomen? Wat zijn de gevolgen? Veel vragen waar we graag antwoord op willen hebben en het goede nieuws is dat de FBI de DDOS aanval aan het onderzoeken is, aldus een woordvoerder tegenover GamesBeat.

Details werden er niet gegeven, want de zaak wordt nog onderzocht. Of hier ook daadwerkelijk enige resultaat mee geboekt gaat worden is afwachten, maar dat de FBI zich er mee gaat bemoeien is niet zomaar iets.

“The FBI is investigating the matter. Given the pending nature of the case, we cannot comment further.”

Update: Zoals in de reacties onder dit bericht al is aangegeven zijn de eerste arrestaties verricht. Het betreft onder andere een 22-jarige Engelsman die verdacht wordt van identiteitsfraude en het overtreden van de Computer Misuse Act. Lizard Squad meldt zelf via Twitter ook dat er mensen gearresteerd worden.