http://www.psx-sense.nl/images/file/img_522ca2d1f1472.jpg

Netflix is in een aantal landen verkrijgbaar, waaronder Nederland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, de Verenigde Staten en Canada. Nu is het zo dat elk land haar eigen bibliotheek heeft en een daarop afgestemd aanbod. Dit komt door licenties en meerdere filmstudio’s wereldwijd waarvan de één dit uitgeeft en de ander dat met allebei een andere strategie, regio-gebonden films zoals Toscaanse Bruiloft, verschil in releasedata en ga zo maar door.

In bijvoorbeeld Canada vind je een beter filmaanbod dan in Nederland en in de Verenigde Staten zijn er veel meer TV-shows te bekijken op Netflix. Nu kun je met je account inloggen op elk Netflix aanbod van alle landen, mits je ook echt in dit land zit. Uiteraard zijn hier omwegen voor, zoals het gebruik van TorGuard, maar ook UnblockUS, waar wij op PSX-Sense een uitgebreid artikel over hebben geschreven.

Netflix lijkt nu stappen te gaan ondernemen tegen deze mogelijkheden, zo is men bezig menig service te blokkeren die het mogelijk maken om een ander aanbod te kunnen bekijken. De filmstudio’s zijn namelijk aan het klagen dat ‘proxy-piraten’ de mogelijkheid hebben om zo makkelijk het aanbod van een ander land te kunnen bekijken. Men is dan ook boos dat Netflix nog geen maatregelen heeft genomen om hier wat aan te doen. Nu er zo op aangedrongen wordt, heeft Netflix geen keus meer en is het bedrijf bezig dergelijke ‘bypass-methodes’ te blokkeren.