http://www.psx-sense.nl/images/file/img_54aa9b4869f4c.jpg

In de Verenigde Staten is PlayStation Now nu een tijdje beschikbaar in beta, maar enkel en alleen in de vorm van losse artikelen. Zo kun je games voor een bepaald aantal uren huren tegen een vast bedrag, zijn deze uren over? Dan verlies je de toegang tot deze game. PlayStation Now maakt het mogelijk om PS3-games op je PS3, PS Vita of PS4 te spelen door middel van streaming. Op de servers van Sony draait de game daadwerkelijk en wordt de rekenkracht van Sony’s servers gebruikt voor het afspelen van de games. Als jij dan een game streamt wordt enkel de input geregistreerd en het beeld overgedragen naar je console of handheld.

Sony kreeg alleen veel kritiek op PlayStation Now, omdat de huurprijzen dermate hoog zouden liggen dat het af en toe niet al te gunstig is om te gebruiken. Men vroeg dan ook om een Netflix-achtig huurmodel waarmee je voor een vast bedrag per maand de hele bibliotheek kunt streamen voor onbepaalde tijd.

Sony speelt hier nu op in en introduceert abonnementen op PlayStation Now, er zijn twee abonnementen waaruit je kunt kiezen. Je kunt kiezen om per maand te betalen, dit kost je dan $19,99 of per drie maanden, dit kost je $44,99 (dat komt neer op zo’n $15 dollar per maand). Dan krijg je vervolgens toegang met je abonnement tot de catalogus aan PS3-games die je naar hartenlust kunt spelen.

De abonnementsdienst komt als eerste beschikbaar in Noord-Amerika voor de PlayStation 4, meerdere apparaten en regionen zullen later volgen. Een launch trailer van deze nieuwe dienst kun je hieronder bekijken. Om te vieren dat de PlayStation Now abonnementsdienst lanceert zal er een thema te downloaden zijn in de Amerikaanse PlayStation Store van PlayStation Now. Als je deze installeert voor 31 januari maken gebruikers kans op een jaar lang gratis PlayStation Now.

13 januari is de abonnementsdienst beschikbaar en beta af en dat geeft je toegang op meer dan 100 games.

http://youtu.be/QmXfKa22PZg