http://www.psx-sense.nl/images/file/img_54abbe87f2556.jpg

Sony laat haar eigen Smart TV-software achterwege en gaat verder met Google als het gaat om TV-software. Zo worden alle nieuwe Bravia-modellen van Sony standaard uitgerust met Android TV, op enkele uitzonderingen na. Dit betekent ook dat de PlayStation Now app, wat gebruikt kan worden om PS3-games te streamen rechtstreeks vanaf je TV zonder console, wordt ontwikkeld voor Android TV. Hiermee zal de app dan ook geschikt zijn voor andere TV’s die deze software draaien alsook set-top boxes met Android TV.

Sony presenteerde ook meteen haar nieuwe vlaggenschip op de CES afgelopen nacht, namelijk de X90C die onmogelijk dun is voor een TV. De TV is verkrijgbaar met een schermdiagonaal van 55″ en 65″ en is voorzien van een paneel die in staat is Ultra HD weer te geven. Sony meldt dat dit de allerdunste LCD-televisie is die ooit is uitgebracht op de consumentenmarkt. Het dikste punt van de televisie is slechts 4,9 millimeter, dat is minder dan een halve centimeter. Ook levert Sony een ophangbeugel die ervoor zorgt dat de TV zonder enkele tussenruimte plat tegen de muur geplaatst kan worden. Voor ventilatie heeft men boven en onder ventilatiesleuven geplaatst.

De nieuwe W75c-, W80C en W85C-modellen zullen ook voorzien worden van Android TV, dit zijn de Full HD-televisies van Sony. Vanaf februari zullen deze modellen verkrijgbaar zijn, de goedkopere Full HD modellen blijven uitgerust met Sony’s eigen Smart TV software.