Al sinds 1991 is Game Informer een vooraanstaand blad dat maandelijks nog altijd veel lezers trekt. Het februari nummer zal ook dit keer menig gamer doen smachten naar het versgeprinte blaadje. Uncharted 4: A Thief’s End staat namelijk op de cover en centraal in deze editie.

Dit is met name interessant omdat we nog altijd inhoudelijk weinig van de game weten. Eén korte trailer en een gameplay presentatie hebben wel al de nodige indruk gemaakt, maar waar gaat het nou eigenlijk over? Dit en meer kom je te weten in de Game Informer van volgende maand.

In de bovenstaande video worden er al een paar kleine feitjes onthuld, om het wachten niet helemaal ondragelijk te maken. Uit de video kunnen we ook meteen opmaken dat Game Informer waarschijnlijk ook een video met interviews zal uitbrengen rond de uitgave van het februarinummer.

Hoe dan ook leren we dat Drake in dit deel op zoek gaat naar een Piraten utopia op Madagascar. Dit doet hij niet alleen, want voor het eerst kregen we te zien dat Nathan Drake een heuse broer heeft. Sam is zijn naam en na jaren van afwezigheid kruist hij kennelijk het pad weer met Nate. Daarnaast was er het vermoeden dat Nate al een stuk ‘ouder’ was in Uncharted 4, maar de nieuwste titel van Naughty Dog speelt zich slechts drie jaar af na de gebeurtenissen van het vorige deel, Drake’s Deception.

Uncharted 4: A Thief’s End leek ook een beetje een duistere game te worden, maar volgens game directors Neil Druckmann en Bruce Straley hoeven we ons daar helemaal geen zorgen over te maken. Ja, het wordt een serieus verhaal en Drake’s verhaal komt ten einde, maar de lichtzinnige humor en sfeer blijven uiteraard ook sterk aanwezig.

In de video zien we verder ook nog Nolan North (Nathan Drake) en Troy Baker (Sam Drake) en nog wat andere mensen uit het ontwikkelteam, die vertellen hoe enthousiast ze zijn over dit (vermoedelijk) laatste deel van de franchise. Helaas moeten we nog eventjes wachten totdat alle details uit het nummer bekend worden gemaakt, maar tot die tijd hebben we in elk geval weer een paar nieuwe weetjes!