http://www.psx-sense.nl/images/file/img_54ae713947aa5.jpg

Eerder kon je op PSX-Sense lezen dat Netflix eraan werkt om VPN-diensten te blokkeren op aandringen van menig filmstudio die niet gediend zijn van deze trucjes. Dit bericht is op menig nieuwssite verschenen, naar aanleiding van een uitspraak van Ben van der Pelt van TorGuard tijdens de Consumer Electronic Show 2015 (CES) in Las Vegas. Netflix komt hier nu op terug en zegt helemaal niet bezig te zijn met het blokkeren hiervan.

Neil Hunt vertelde tijdens een ‘rond de tafel gesprek’ met het bedrijf en enkele journalisten dat Netflix hier helemaal niet mee bezig is en dat de truc gewoon werkt. Volgens hem was de claim van Ben van der Pelt verkeerd geïnterpreteerd en heeft de media dit opgepikt wat resulteert in verkeerde berichtgeving. Wel geeft hij toe dat de Android-app inderdaad is voorzien van een update die gebruik maakt van de Google DNS als failsafe, waardoor het moeilijker is een DNS-service te gebruiken voor het switchen van regio’s. Dit is volgens Hunt puur om de applicatie robuuster te maken en niet om mensen weg te sturen van het gebruik van een VPN.

Netflix probeert ook steeds meer wereldwijde rechten te bemachtigen voor zowel haar eigen programma’s als gelicenseerde. Zo zijn de rechten van House of Cards in Australië in handen van Foxtel, een derde partij, dat wil Netflix in het vervolg voorkomen.

Mocht je dus willen genieten van het Amerikaanse, Canadese, Britse, Duitse of een ander aanbod van Netflix. Dan kan dit nog gewoon, hoe dit moet kun je hier vinden.