http://www.psx-sense.nl/images/file/img_54b3a0f247efc.jpg

Een nieuwe game gebaseerd op de film Friday the 13th is op dit moment in ontwikkeling voor meerdere platformen. De game valt te omschrijven als een ‘asymmetrische, coöperatieve titel met een competitieve multiplayer die draait om de predator/prey horror uit de film’, zo moeten spelers zichzelf verdedigen tegen de moordenaar Jason Vorhees.

De game is in ontwikkeling voor meerdere platformen en komt uit in oktober, maar het is nog niet duidelijk om welke platformen het gaat. Het kan dus uiteindelijk betekenen dat het enkel voor de PC en mobiel is, maar het meest aannemelijke is dat de game gewoon voor de PC en console uitkomt.

De game komt ook een beetje uit ter ere van de nieuwe TV-serie die eraan zitten komen en de originele film creator Sean S. Cunningham vond dat het nu dus de juiste tijd was om de game uit te brengen. Meer informatie over de game zal de komende weken volgen, waaronder de ontwikkelaar die volgens Sean een ervaren gamestudio is.

“With a new television series on the horizon and plans announced for the thirteenth installment of the film franchise, we felt the timing was right to finally explore Jason, Camp Crystal Lake, and the rest of the Friday the 13th story in interactive form,”, aldus Sean S. Cunningham said.

“We have some exciting new ideas for a game that supplies plenty of replay value, while delivering the kinds of thrills and scares that fans of the franchise have come to expect.”

While the developer of the game has yet to be revealed, Cunningham is reported to have hinted that it is being handled by an “experienced game studio” that will be announced in “the coming weeks”.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_54b39e2e57928.jpg