The Last of Us was zowel op de PlayStation 3 als op de PlayStation 4 terecht een enorm succes. Het is dan ook niet meer dan logisch dat fans een vervolg willen, al zou dit wel eens zo’n game kunnen zijn die als perfect op zichzelf staand geheel geen sequel nodig heeft. De vraag blijft immers waar ze Ellie en Joel na de traumatiserende gebeurtenissen in The Last of Us nog naartoe kunnen sturen.

Naughty Dog maakt ongetwijfeld ook die bedenking, maar geeft ook gemakkelijk toe dat ze erover aan het nadenken zijn. In een interview met game directors Bruce Straley en Neil Druckmann liet die laatste weten dat eventuele plannen voor een vervolg nog in de “brainstorm-“fase zijn, een fase die nu even stilgezet werd, zodat de ontwikkelaar zijn volle aandacht op Uncharted 4 kan richten.

“Yeah, we totally get it, because we have those same feelings as well… We have brainstormed sequel ideas for The Last of Us, and we’ve brainstormed ideas for new games, but all of that is put on ice right now while we work on Uncharted 4.”

Ga er dus maar vast van uit dat dat vervolg op The Last of Us er uiteindelijk wel zal komen. Ooit.