Media Molecule zou Media Molecule niet zijn als ze niet op een zeer eigenzinnige manier zouden aankondigen dat ze op zoek zijn naar een nieuwe audio engineer voor hun aankomende PlayStation 4 project. De giechelkonten in de video hierboven, Kenny en Alex, vertellen wat ze graag zouden willen van de nieuwe rekruut. Perfect zou zijn als diegene een manusje-van-alles blijkt: van het maken van games tot muziek. De praktijk leert echter dat personen vaak bedreven zijn in ofwel het één, of het ander. Dat realiseren zij zich gelukkig ook.

Het zou geen slechte gok zijn als je zou zeggen dat de volgende game van de ontwikkelstudio iets – lees: erg veel – te maken gaat hebben met het maken van muziek. En dan wel met jou aan het roer.

“We’re looking for instrument makers. We need to empower people to make amazing sounds.” (Alex Evans, technical director)

“With an instrument, it’s not just about the sound it makes, it’s about the experience of using it.” (Kenny Young, head of audio)

De kans bestaat dat dit het project is wat Media Molecule op het PS4 evenement in januari van 2013 had geteased. Het staat in ieder geval omschreven als “gigantisch online universum, live, sociaal en verbonden creativiteit”, in een vacature voor JavaScript ontwikkelaar op de website van het bedrijf. Zal dat het project zijn waar de audio engineer benodigd is, of is dit weer een totaal ander project? Laat ons weten wat jullie ervan denken in de reacties.