Tijdens de kerstdagen eind vorig jaar was het PlayStation Network slachtoffer van een DDoS aanval, waardoor het netwerk twee dagen onbereikbaar was en de dagen erop vrij onstabiel. Om het goed te maken heeft Sony een compensatie aangeboden in de vorm van vijf dagen gratis PlayStation Plus en een PlayStation Store korting van 10%.

Het was even afwachten tot nadere details, maar deze zijn inmiddels ook bekendgemaakt. De korting van 10% is vanaf aanstaande vrijdag 23 januari 10.00 uur tot en met maandag 26 januari 10.00 uur te gebruiken in de PlayStation Store. Je zult dus vrij-, zater-, zon- of maandag iets moeten kopen wil je hier gebruik van maken.

Om de korting toe te passen kun je bij het afrekenen in de PlayStation Store de kortingscode invullen om hiermee de korting te verkrijgen. Deze kortingscode zal vrijdag in de PlayStation Store terug te vinden zijn en zal dan ook via Twitter gedeeld worden. Zodra deze bekend is laten we het ook hier weten.

Hou er rekening mee dat er een paar zaken uitgesloten zijn van deze kortingsactie. Dat is het volgende: lidmaatschappen op PlayStation Plus en Music Unlimited evenals te huren video content. Voor de rest kan je alles met deze 10% korting aanschaffen.

Wat betreft de vijf dagen extra PlayStation Plus, hier hoef je niets voor te doen. Sony zal je een mail sturen met de bevestiging als de vijf dagen aan je lidmaatschap zijn toegevoegd.