Over een week kunnen Xbox gebruikers aan de slag met de eerste uitbreiding voor Call of Duty: Advanced Warfare, genaamd Havoc. Deze uitbreiding bevat een nieuwe coöperatieve modus, namelijk Exo Zombies, waarin maximaal vier spelers het opnemen tegen een nieuwe soort zombies. Lang niet alle details zijn al bekend, maar Activision heeft een nieuwe trailer vrijgegeven waarin we wat meer duidelijkheid krijgen.

Je staat als speler in de schoenen van  John Malkovich, Rose McGowan, Bill Paxton of Jon Bernthal. Deze video staat garant voor toffe actie en is zeker het bekijken waard. Verder kun je als je goed kijkt wat overeenkomsten zien met de zombie modus uit de Call of Duty games van Treyarch.

Zo zien we allereerst bij 0:54 in de video een icoontje wat lijkt op zombie drops net zoals de Doubble Points en Instant Kill dat we kennen van de zombie modus uit de Treyarch games. Naast dat kan je enkele seconden later ook een soort Hellhounds zien. Of deze slechts eens per zoveel rondes verschijnen, zoals dat bij World at War en Black Ops is, is niet duidelijk. Rond 1:03 zien we tevens dat de Mystery Box zijn rentree maakt in Exo Zombies.

Tot slot zien we nog dat er verschillende soorten zombies aanwezig zullen zijn. De blauwe geëlektrocuteerde zombie op 0:52 lijkt bij zijn dood voor een EMP effect te zorgen, waardoor de speler zijn Exo Suit moet rebooten. Ook zien we een groene zombie die zich op den duur lijkt op te blazen.

Wij moeten helaas nog een maand wachten voordat we met deze DLC aan de slag kunnen vanwege (tijdelijke) exclusiviteit op de Xbox platformen. Zien jullie nog overeenkomsten met de zombie modus uit de games van Treyarch? Laat het ons weten in de comments.