Ontwikkelaar Sony Bend kennen we van games als Uncharted: Golden Abyss voor de PlayStation Vita en Resistance: Retribution voor de PSP. De studio is verder verantwoordelijk voor Syphon Filter, een serie die al behoorlijk lang meegaat en waarvan al aardig wat games zijn verschenen. We hebben hier dus te maken met een behoorlijk ervaren en succesvolle ontwikkelaar.

De laatste maanden hebben we, mede dankzij enkele vacatures, al een beetje kennis gekregen over de nieuwe projecten van Sony Bend. Zo wordt er aan een nieuwe PS Vita game gewerkt, wat mogelijk een nieuwe Uncharted is. De studio is echter ook bezig met een nog onaangekondigde game voor de PlayStation 4. In een interview met Gamasutra heeft de ontwikkelaar laten doorschemeren dat deze PS4 game groots zal worden.

Het PlayStation 4 project van Sony Bend zal op de Unreal Engine 4 draaien en de studio werkt samen met Epic, de ontwikkelaar die verantwoordelijk is voor deze engine. Door de nauwe samenwerking kan het meeste uit de PlayStation 4 worden gehaald en dit is dan ook meteen het doel van Sony Bend. Met hun eerste PS4 game willen de ontwikkelaars de PS4 naar een nieuw niveau tillen.

“We know that when people see this they’re going to be blown away. We can boast that this came from our studio. There’s a certain amount of innovation that’s coming from the technology side, that just keeps us really buzzing. We’re looking for badass coders to help us push the PS4 somewhere it’s never been before.”

Als we Sony Bend mogen geloven zullen we dus compleet weggeblazen worden wanneer we de game voor het eerst te zien krijgen. Dit belooft natuurlijk veel goeds en gezien de reputatie die de studio heeft opgebouwd gaan we dus een mooie toekomst tegemoet.