Het duurt nog minder dan twee maanden totdat Battlefield: Hardline in de winkels ligt. De shooter bevat zowel een singleplayer als een multiplayer en online is dan ook de plek waar vele gamers maanden na de release nog steeds te vinden zijn. De multiplayer van Battlefield: Hardline zal enkele klassieke modi bevatten, maar er zijn ook nieuwe modi ontwikkeld, die perfect in het politie-thema van de game passen.

Vandaag hebben we informatie over één van de nieuwe modi. De modus heet ‘Crosshair’ en focust zich op wat kleinere, lastigere en intensere gevechten. Er wordt gespeeld met twee teams van vijf personen (de politie tegenover de criminelen) en er zijn geen voertuigen en grote Levolution-events op de map aanwezig.

Crosshair draait volledig om een VIP, die zich aan de kant van de politie bevindt. Het doel voor het politieteam is om de VIP naar één van de twee aangegeven punten op de map te leiden. Daarna moet je als agent nog af zien te rekenen met de criminelen. Deze groep daarentegen, heeft maar één ‘simpele’ taak: de VIP van het politieteam doden. Doordat de modus een tijdslimiet van drie minuten heeft en spelers niet kunnen respawnen, zijn zowel snelheid als tactiek belangrijk.

In de video bovenaan dit bericht kan je enkele beelden van de Crosshair modus van Battlefield: Hardline zien. De game zelf zal op 19 maart verschijnen. Tussen nu en die datum zal er ook nog een open beta plaatsvinden, die voor iedereen op elke console toegankelijk is.