De mensen bij Laughing Jackal zijn druk bezig met het ontwikkelen van de PS Vita exclusive Flame Over. De game had als releasedatum eind 2014 toen hij destijds werd aangekondigd, maar hij is nog niet verschenen. De game staat nu gepland voor februari dit jaar. Producer en designer Alasdair Evans laat ons kennismaken met de game in de allereerste ‘Lets Play’ video. Hierin legt hij ons de basis uit en vertelt hij ons wat bedoeling is in de game.

In Flame Over speel je als Blaze, een heldhaftige brandweerman die alle vormen van gevaar moet blussen. Evans omschrijft de game in de video als een shooter waarbij je niet tegen mensen speelt, maar tegen vuur en andere gevaren die brand met zich mee kan brengen. Het vuur kan zich namelijk verspreiden naar andere kamers of zelfs schieten naar je. Gewapend met een waterslang en een brandblusser moet jij in tijdsgebonden missies de hitte trotseren.

Met de vuren die je blust verdien je geld. Hiermee kun je nieuwe items kopen die je zullen helpen tijdens de levels. Verder kun je personen redden door deze naar de uitgang te begeleiden wat je extra tijd geeft om je level af te maken. Je start immers maar met vijf minuten tijd op de klok. Ook kan je missies spelen met een vrouwelijk personage, zij heet Miss Ion.

Door de missies te voltooien krijg je tokens en daarmee kan je bepaalde items permanent vrijspelen. Voor meer details kan je de bovenstaande video bekijken. De prijs van Flame Over is nog niet bekend eveneens een exacte releasedatum.