Demo: inFAMOUS

infamous

We waren het al eerder van plan maar we hebben het juiste moment afgewacht, namelijk een serie artikelen over onlangs beschikbaar gestelde demo’s op het PlayStation Network of demo’s die binnenkort uitkomen. En wat is nu een betere demo om het artikel mee af te trappen dan die van inFAMOUS, Sony’s nieuwe titel die exclusief is voor de PlayStation 3.

Bepaal zelf wat je doet
inFAMOUS gaat over een enorme explosie die heeft plaats gevonden in de Empire City. De stad is na deze explosie eigenlijk nooit meer hetzelfde geworden en het is een enorme chaos met verschillende bendeleden die de boel proberen over te nemen. In deze stad begeeft zich ook de hoofdpersoon van de game, namelijk Cole. Deze hoofdpersoon is echter er nogal raar vanaf gekomen na de enorme explosie, hij heeft namelijk superkrachten gekregen. In de game kruip je in de huid van Cole en kun je zelf bepalen wat je met die krachten gaat doen, gebruik je het om mensen te helpen of verwoest je alles wat in de weg staat en vermoordt je iedereen die je lief en leed is? In de demo zie je het karma-systeem waar inFAMOUS gebruik van maakt al meteen goed terug, je hebt een metertje linksboven in je beeld welke aangeeft of je bijvoorbeeld een volksheld bent of een gevreesd iemand. Een beetje het good cop, bad cop idee dus zoals we dat kennen uit films.

Indien je gevreesd bent zullen mensen van je weglopen op straat en zelfs schrikken van je, ook krijg je een wat ander ‘donker’ uiterlijk en is de elektriciteit om je heen roodkleurig. Wanneer je echter een volksheld bent zullen mensen je aanbidden en is de elektriciteit om je heen blauwkleurig. Ook hebben beide eigenschappen zo hun unieke superkrachten die je kunt kopen in het startmenu. In de demo kun je al meteen zien hoe dit systeem gebruikt wordt, als je bijvoorbeeld allemaal auto’s de lucht in knalt en mensen het leven zuur maakt door ze een enorme golf van elektriciteit achter de kont aan te schieten, dan zal je al snel gevreesd worden.

infaaa

Missies in de demo
In het begin van de demo zal je geïntroduceerd worden met een informatief filmpje en daarna krijg je de kans om zelf achter de controller te kruipen. Het eerste wat je moet doen is een trein naar het station brengen, dit doe je echter niet zoals je misschien wel in GTA gewend bent door achter het stuur te kruipen, nee je gaat bovenop de trein zitten en schiet elektriciteit in de eerste wagon zodat het gaat rijden. De Reapers, een vijandelijke bende, probeert echter het elektriciteit geleidingssysteem telkens uit te schakelen. Dit los je op door af en toe onder het spoor te kruipen en dan met de R1-knop al schietend met je krachten op het elektriciteit mechanisme te keer te gaan. Je zal dan merken dat de trein weer verder gaat, de Reapers proberen dit echter weer te dwarsbomen door auto’s op het spoor te ‘parkeren’.

Hier heeft meneer Cole alleen een geweldige superkracht voor, met de X-button kun je namelijk dingen die vlak voor je neus liggen uit de weg ruimen. Met een enorme elektriciteitsstoot knal je de auto’s en je vijanden uit de weg en zullen zij al vliegend door de lucht met een harde smak op de grond terecht komen. Nadat je deze missie voltooid hebt krijg je nieuwe icoontjes op je GPS waarbij je nog meer dingen kunt doen voor de burgers van Empire City.

infaa2a

Groot voor een demo
Verrassend is dat nadat je de eerste missie hebt gedaan je een enorme map al naar hartenlust kunt verkennen. De mensen op straat roepen al dingen naar je zoals ‘Daar is hij!’, afhankelijk van je karma-status natuurlijk en de stad is al best tot leven. Je kunt tevens ook auto’s wegsknallen, mensen verrot schieten met elektriciteit, prima vertier dus. Tevens zijn er nog meer missies die je kunt doen zoals het verdedigen van een watertoren. De Reapers waren namelijk zo lief geweest om een tank met teer in de watertoren te hangen, en dat is natuurlijk niet zo lekker als je een glaasje water uit de kraan wilt of wanneer je de WC doortrekt. Al met al is er genoeg te doen in de demo om je sowieso voor minstens een half uur bezig te houden, een hele uitgebreide demo dus! En daarna kun je net zo lang rondschieten en auhoeren als je zelf wilt in Empire City. Dit geeft ons dus alle reden voor een download tip!

Algemene informatie
Grootte: 1239MB
Release demo: 21 mei
Release game: 29 mei
Taal: Nederlands, Engels en vele anderen.
Resolutie: 720p
Duur: Minimaal een half uur

21 reacties

 1.    6677 XP
  Myx's avatar

  Mooi dat jullie dit doen 🙂 Weet ik tenminste cker dat als ik iets download het goed is 😛

 2.    65 XP
  VanHeesch's avatar

  Cker un goed initiatief:D

 3.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Was toch al van plan om de demo te downloaden, maar altijd fijn om te weten dat deze demo ook groot is 😀

 4.    23 XP
  BroodjeWorst's avatar

  Nog 2 weken wachten op de demo…. ben jaloers 😛

 5.    1 XP
  error-EXPRESS's avatar

  zie ik daar nou taal nederlands staan. nou hopelijk is dat net zo goed als de nederlandse taal bij uncharted dat was echt lachwekkend om te horen.

 6.    215 XP
  Bart013's avatar

  Ik heb de demo ook. En hij is echt SUPER. Alleen het Nederlands is wat monotoon en klinkt wat vreemd, maar dat vind ik altijd in games.

 7. crew Management -    4962 XP
  M4GN3T's avatar

  @error-EXPRESS: De stemmen en menu’s zijn inderdaad in het Nederlands. Wil je dit veranderen, dan zal je je systeemtaal op Engels moeten zetten.

 8.    752 XP
  SyncPeter's avatar

  Netjes, ik wil weten hoe hij Nederlands nasynchroniseert is: Goed of Slecht?

 9.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  wha lol een rievuw over een demo xD

 10. crew Management -    4962 XP
  M4GN3T's avatar

  @SyncPeter: Ik zelf vind het niet helemaal geweldig, maar dat heb ik bij bijna alle Nederlands vertaalde games.

 11.    473 XP
  mickje12's avatar

  @M4GN3T:

  moet je dan je systeemtaal op engels zetten…
  kan het niet gewoon zoals bij bijvoorbeeld uncharted,
  dat je in het menu van het spel de stemmen op engels kan
  instellen, en dat je wel nederlandse ondertiteling hebt
  en nederlandse menu???

 12.    1749 XP
  Shmet's avatar

  Mooi dat je dat doet Roy, en snel dan ook nog 😉

 13.    23 XP
  BroodjeWorst's avatar

  Ik heb de demo nu ook, ga hem straks proberen 🙂

 14.    162 XP
  Justdoit's avatar

  OMG 😐
  Heb ik weer! zit echt naar dit spel uit te kijken, moet ik werken.. komt ie “perongeluk” @ PS-Store 🙁

  Iemand die zo lief is en hem met mij wilt sharen :O:$?

 15. crew Management -    4962 XP
  M4GN3T's avatar

  @mickje12: Ik weet niet hoe men dit gaat regelen in de volledige game, maar om de demo in het Engels te krijgen zal je je systeemtaal moeten veranderen.

 16.    3422 XP
  sjoerdgames4's avatar

  Dit word zeker een must-have en prachtig artikel.

 17.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  @Bart013: Dat lijkt me nou helemaal niks, games met ingesproken nederlands…duitse films zijn ook altijd zo en das echt lelijk

 18.    162 XP
  Justdoit's avatar

  Woesh, heb net ook info gekregen van iemand @ GT.

  Happy downloading inFAMOUS now! ^^

 19.    121 XP
  Afrotastic's avatar

  Ik heb de demo ook gespeeld en ik weet nu zeker weten dat ik hem ga halen.

 20.    20 XP
  Stork's avatar

  donderdag gelijk ff binnenhalen

 21.    85 XP
  gerbxcore's avatar

  straks ff downloaden, want na gameplay beelden van prototype gezien te hebben, vind ik deze er veel leuker uitzien.