Sumo Digital heeft Media Molecule vervangen als ontwikkelaar voor LittleBigPlanet 3 en dat pakte goed uit, zoals je in onze review kunt lezen. Natuurlijk zijn er na de release nog wat dingen die aangepast moeten worden en daarvoor zijn de welbekende patches. Patch 1.05 voor LittleBigPlanet 3 op zowel de PlayStation 3 als PlayStation 4 is binnenkort beschikbaar en pakt het onderstaande aan.

  • Game crashes – Op basis van feedback omtrent het crashen van de game zal er een fix uitgevoerd worden die dit voorkomt.
  • Multiplayer connectiviteit – De nieuwe update zal het maken van een connectie verbeteren en het aantal crashes die hierdoor ontstaan doen afnemen.
  • Matchmaking – De service kende wat problemen die aangepakt worden.
  • Missende DLC issues – Sumo Digital heeft samen met het PlayStation Store team ontdekt hoe het komt dat sommige DLC mist. Dit zal worden aangepakt, zodat alle DLC beschikbaar is in de game.
  • PlayStation 4 savedata corrupt – Een automatisch profiel back-up systeem wordt aan de game toegevoegd voor je savedata. Als je dan tegen een crash aanloopt, dan zal je laatste voortgang hersteld worden en savedata corruptie zal worden voorkomen.

De verwachting is dat de nieuwe LittleBigPlanet 3 patch ergens volgende week live gaat.