De Sony Bend studio is op dit moment bezig met een game voor de PlayStation 4, maar wat het gaat worden is nog in nevelen gehuld. Er gaan verschillende geruchten rond, maar dat is meer op basis van assumpties. Zo is de wens voor een nieuwe Syphon Filter groot, maar dat zit er niet in. Dit blijkt uit de woorden van een oud-medewerker van Sony Bend die op Reddit uit de school is geklapt. Deze persoon onder de nickname athey heeft acht jaar bij de studio gewerkt.

Sony Bend werkt in ieder geval niet aan een nieuwe Syphon Filter. Dit omdat de games het in de eerste plaats commercieel niet goed gedaan hebben (laatste twee PSP delen) en daarnaast ook omdat – spoiler alert – Gabe Logan in het laatste deel dood is gegaan. De reden voor zijn dood is zodat er geen nieuwe delen meer gemaakt hoefde te worden.

Vervolgens kwam Uncharted ter sprake. Het plan was om een nieuwe Uncharted te maken (in navolging van Uncharted: Golden Abyss), maar Naughty Dog heeft dat tegengehouden. Voornamelijk om te voorkomen dat er teveel Uncharted delen achter elkaar uit zouden komen. Desondanks wilde Sony heel graag een nieuwe Uncharted voor de handheld, voornamelijk omdat deze wel nieuwe content kan gebruiken. Maar Naughty Dog heeft blijkbaar voet bij stuk gehouden en het voorkomen.

Sony’s Bend studio heeft op een gegeven moment ook een inFAMOUS idee ingediend. Dit gebeurde vrij snel na het afronden van Golden Abyss en het betrof hier ook een PlayStation Vita game. Helaas werd er geen duidelijke reden gegeven waarom deze game nooit in ontwikkeling is gegaan. Wel hebben we nu een bron waar naar de oorspronkelijke inFAMOUS PlayStation Vita geruchten te herleiden zijn.

Een interessante geschiedenis en als je meer wilt lezen kan je hier terecht. Alle berichten in de originele thread op Reddit zijn helaas weer verwijderd. Wat het nieuwe project van Sony Bend betreft, wellicht dat we op de E3 later dit jaar meer gaan zien.