Borderlands is een franchise die na de release prima ondersteund wordt met downloadbare content. Inmiddels hebben we twee uitbreidingen mogen verwelkomen voor Borderlands: The Pre-Sequel en volgende week verschijnt de derde. Het betreft hier het Lady Hammerlock pakket wat ons een nieuw speelbaar personage brengt.

In deze uitbreiding ga je aan de slag met Lady Aurelia de barones. Zij is de oudere zus van Sir Hammerlock. In de bovenstaande video krijg je gameplay te zien en de schrijver van Gearbox, Anthony Burch, vertelt meer over dit nieuwe personage.

Uiteraard heeft Aurelia ook een action skill met daarbij drie verschillende skill trees. Haar action skill is ‘Cold as Ice’, wat haar in de gelegenheid stelt om een ‘Frost Diadem Shard’ te gooien die vijanden uitzoekt en zich hieraan vastmaakt. Zodra deze shard vastzit zal deze continu schade toebrengen. Op het moment dat een vijand dood is, dan zal de shard zich naar een andere vijand verplaatsen en dit blijft zo doorgaan totdat iedereen dood is.

Deze DLC zal gratis zijn voor Season Pass houders. Los kost het rond een tientje.